preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 11. 2004. 00:00 | RSS

Edupoint razvio dva nova online tečaja

CARNetov edukacijski centar Edupoint razvio je za pripadnike akademske i istraživačke zajednice u Hrvatskoj dva nova online tečaja: Pretraživanje online baza podataka i Izrada online tečaja pomoću WebCT-a. Tečajevi počinju 6. prosinca 2004. godine, a prijave se primaju putem e-mail adrese edupoint@CARNet.hr . Rok za prijavu ističe 24 sata prije početka održavanja tečajeva.

Online tečaj Pretraživanje online baza podataka namijenjen je prvenstveno znanstvenom i nastavnom osoblju, ali i studentima koji u svom radu imaju potrebu za pretraživanjem online baza podataka. Online baze pružaju članovima akademske zajednice u Hrvatskoj mogućnost mrežnog pristupa najrelevantnijim bazama podataka iz pojedinog znanstvenog područja za potrebe znastveno-istraživačkog rada. Tečaj obuhvaća 14 online baza podataka, a polaznik odabire one koje želi naučiti pretraživati. I Izrada online tečaja pomoću WebCT-a također je namijenjen nastavnom osoblju na hrvatskim visokim učilištima.

Podsjetimo da je WebCT programski alat koji se koristi za održavanja nastave na daljinu (ukoliko su nastavnik i studenti prostorno udaljeni) ili kao dopuna klasičnim tečajevima i klasičnom načinu obrazovanja. Nakon završetka polaznici će moći samostalno dizajnirati i izraditi online tečaj u WebCT-u iz odabranog područja. CARNet omogućava zainteresiranim profesorima smještaj izrađenih online tečajeva na svom poslužitelju, tehničku podršku putem online helpdeska te potrebne licence za korištenje WebCT alata. Predviđeno vrijeme trajanje ovih online tečajeva je tri tjedna. Tijekom tog razdoblja polaznik može pristupiti tečaju u bilo koje vrijeme i raditi na njemu. Za svladavanje gradiva, izradu zadataka i rješavanje testova dovoljno je raditi pet do sedam sati tjedno. Više podataka o sadržaju online tečajeva, načinu i uvjetima prijave moguće je pronaći na adresi http://edupoint.carnet.hr/on_line_tecajevi/on_line.html, a o samom projektu izrade ovih online tečajeva na adresi http://www.carnet.hr/casopis/28/clanci/3.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju