preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 12. 2004. 00:00 | RSS

Otvoren Edulab

CARNet je 01. prosinca 2004. godine na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci otvorio Edulab, posebno opremljen i dizajniran prostor namijenjen studentima u kojem mogu učiti o informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji na načine koji im najviše odgovaraju. Mogućnosti Edulaba odmah su isprobali okupljeni novinari sudjelujući u radionici o digitalnoj obradi multimedijalnih elemenata.

Edulab je nastao kao projekt CARNetovog edukacijskog centra Edupointa, a svoje sadržaje nudi kroz tri vrste programa – dnevnu sobu, temu dana i događanja. U dnevnoj sobi studenti mogu samostalno raditi na računalima te koristiti multimedijalnu opremu, a potrebnu pomoć dobivaju od demonstratora.

Tijekom dodatnog programa pod nazivom tema dana koji se odvija periodički, Edupointovi instruktori stoje na raspolaganju studentima za sva pitanja i dodatna objašnjenja vezana uz određenu temu iz područja ICT-a. U Edulabu se jednokratno ili povremeno odvijaju raznolika događanja kao što su predavanja, radionice, seminari, prezentacije te druga edukativna događanja koja održavaju pojedinci te studentske i druge neprofitne udruge i organizacije. Usluga Edulab će se tijekom prosinca, osim u Rijeci, pokrenuti i u Osijeku, Splitu, Zadru i Zagrebu.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju