preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 27. 8. 2013. 12:54 | RSS

CARNet ostvaruje računalno-komunikacijsku mrežu zdravstvenog sustava Republike Hrvatske

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet kao ustanova čija je djelatnost od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i koja posjeduje potrebnu informacijsko-komunikacijsku infrastrukturu, svojim iskustvom i znanjem pružit će potrebnu pomoć Ministarstvu zdravlja i javnim ustanovama iz njegove nadležnosti pri izgradnji računalno-komunikacijske mreže zdravstvenog sustava Republike Hrvatske.

Sporazumom potpisanim u srpnju 2013. godine između Ministarstva zdravlja, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva uprave, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za telemedicinu i CARNeta definirani su odnosi suradnje na poticanju primjene informacijske i komunikacijske tehnologije za potrebe zdravstvenog sustava Republike Hrvatske.

Sukladno Sporazumu, CARNet će pružiti svu pomoć vezanu uz razvoj, izgradnju i održavanje mrežne infrastrukture za povezivanje navedenih ustanova u jedinstvenu računalno-komunikacijsku mrežu sustava zdravstva Republike Hrvatske.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju