preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 30. 8. 2013. 12:38 | RSS

18. Europski susret mladih statističara u Osijeku

Odjel za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera bio je domaćin međunarodne konferencije - 18. Europskog susreta mladih statističara, koja se održala u Osijeku od 26. do 30. kolovoza.

Riječ je o još jednom susretu iz niza europskih konferencija koje se pod imenom European Young Statisticians Meeting održavaju svake druge godine. Ovi su susreti od velike važnosti za integriranje mladih istraživača u suvremene europske znanstvene tokove. Prva je takva konferencija održana 1978. godine u Wiltshireu (Velika Britanija), a posljednja 2011. u Lisabonu.

Ovaj značajni skup po prvi put se održavao u Hrvatskoj, a okupio je 50 mladih znanstvenika iz 25 europskih zemalja, čije su područje istraživačkog rada matematička i primijenjena statistika. Uz njihovih 47 predavanja, svjetski priznati stručnjaci iz tog područja održali su plenarna predavanja.

Web stranica konferencije je www.mathos.unios.hr/eysm18/, a sva predavanja mogla su se pratiti i putem CARNetovog Media on Demand servisa na adresi mod.carnet.hr.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju