preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 27. 9. 2013. 09:32 | RSS

Tjedan cjeloživotnog obrazovanja

Otvaranje Tjedna cjeloživotnog obrazovanja održat će se 30. rujna 2013. godine s početkom u 12:00 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a organizira ga Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Cjeloživotno učenje odnosi se na "svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca". Ono obuhvaća učenje u svim životnim razdobljima (od rane mladosti do starosti) i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno).

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Upravo u Tjednu cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s partnerima razvija projekt s događanjima u svim dijelovima Republike Hrvatske, koji će građanima omogućiti upoznavanje s mogućnostima obrazovanja i učenja.

Više o samom događanju saznajte na web stranicama http://www.cjelozivotno-ucenje.hr, a internetski prijenos događanja uz podršku CARNeta možete pratiti na CARNetovom Media on Demand servisu na adresi http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=2703.
 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju