preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 1. 2005. 00:00 | RSS

Edupoint razvio još jedan online tečaj

CARNetov edukacijski centar Edupoint razvio je za pripadnike akademske i istraživačke zajednice u Hrvatskoj novi, treći po redu online tečaj. Riječ je o tečaju Izrada i objavljivanje web stranica pomoću FrontPage-a koji se počinje održavati 19. siječnja 2005. godine. Prijave se primaju putem e-mail adrese edupoint@CARNet.hr , a rok ističe 24 sata prije početka održavanja tečaja.

Isti dan, 19. siječnja 2005. godine, po drugi se put počinju održavati i dva online tečaja koje je Edupoint akademskoj i istraživačkoj zajednici ponudio u prosincu prošle godine. To su tečajevi Pretraživanje online baza podataka i Izrada online tečaja pomoću WebCT-a, a prijave se primaju također najkasnije 24 sata prije njihova početka. Ti su tečajevi po prvi put održani u razdoblju od 6. do 29. prosinca 2004. godine, a pristupila su im čak 44 polaznika iz redova akademske i istraživačke zajednice u Hrvatskoj. Online tečaj Izrada i objavljivanje web stranica pomoću FrontPage-a namijenjen je prvenstveno studentima, ali i ostalim članovima akademske i istraživačke zajednice koji žele naučiti izraditi i objaviti web sjedište.

Tečaj je podijeljen u tri tematske cjeline. U prvoj cjelini polaznici se upoznaju s osnovnim pojmovima o izradi web sjedišta, u drugoj cjelini opisani su alati za formiranje i oblikovanje elemenata web sjedišta dok treća cjelina opisuje alate za unos multimedijskih materijala te organiziranje, oblikovanje i publiciranje web sjedišta. Podsjećamo da je online tečaj Pretraživanje online baza podataka namijenjen prvenstveno znanstvenom i nastavnom osoblju, ali i studentima koji u svom radu imaju potrebu za pretraživanjem online baza podataka dok je tečaj Izrada online tečaja pomoću WebCT-a namijenjen samo nastavnom osoblju koje želi održavati nastavu na daljinu. Predviđeno vrijeme trajanja ovih online tečajeva je četiri tjedna. Tijekom tog razdoblja polaznik im može pristupiti u bilo koje vrijeme i savladavati sadržaj uz pomoć mentora. Za svladavanje gradiva, izradu zadatka i rješavanje testova dovoljno je raditi pet do sedam sati tjedno. Više podataka o sadržaju ovih online tečajeva, načinu i uvjetima prijave moguće je pronaći na adresi http://edupoint.carnet.hr/on_line_tecajevi/on_line.html.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju