preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 2. 2014. 12:40 | RSS

Tematska sjednica saborskih odbora povodom Dana sigurnijeg Interneta

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta, u ponedjeljak 10. veljače održana je tematska sjednica na temu "Medijska pismenost za sigurnost djece u svijetu medija i Interneta". Inicijatorica sjednice je pravobraniteljica za djecu Mile Jelavić, a organizirale su je tri saborska odbora: Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu te Odbor za obitelj, mlade i sport.
 

Na sjednici su uvodna izlaganja održali pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, Mirela Rašić, član Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Igor Kanižaj, član DKMK te Lidija Kralj iz udruge Suradnici u učenju. Nakon predavanja uslijedila je otvorena rasprava za sve sudionike. Sjednici su prisustvovali predstavnici mnogobrojnih institucija i udruga, uključujući i CARNet.

Diskusijom na sjednici izneseno je trenutno stanje hrvatske po pitanju rješavanja problema nasilja i opasnosti na Internetu za djecu. Manjak znanja i iskustva odraslih u korištenju usluga na Internetu, prenatrpan školski kurikulum, nedovoljna svijest o opasnostima na Internetu samo su neki od iznesenih izazova pri rješavanju problema nasilja na Internetu. Na sjednici je istaknuto da je ovo bila hvale vrijedna inicijativa pravobraniteljice.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju