preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 6. 3. 2014. 14:57 | RSS

Gase se e-mail adrese škola s domenom skole.t-com.hr i skole.htnet.hr

Obavještavamo vas kako će se 18. travnja 2014. godine ugasiti sve e-mail i web adrese škola s domenom skole.t-com.hr. i skole.htnet.hr.

Ove adrese dane su školama na korištenje u sklopu projekta Net u školi, no kako je CARNet, na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, od 2006. godine školama omogućio korištenje e-mail adresa i weba kroz Hosting uslugu za srednje i osnovne škole - HUSO, ove adrese već dulje vrijeme nisu dio ugovora CARNeta i T-Coma, vezano uz uslugu Net u školi, te je došlo vrijeme da u potpunosti budu ugašene.

U dopisu poslanom ravnateljima svih škola od pomoćnice ministra gđe. Sabine Glasovac od 19. prosinca 2013. o upisnim povjerenstvima, od škola se traži da u e-Maticu unesu službene e-mail adrese škola, a službenom e-mail adresom škole smatra se adresa na domeni skole.hr (iz sustava HUSO), jer će na tu adresu MZOS slati sve važne obavijesti i dopise, zbog čega je važno redovito provjeravati e-mailove pristigle na ovu adresu škole.

Sukladno tome pozivamo sve škole koje to do sada nisu napravile, da kreiraju grupni alias (simboličke e-mail adrese) ili elektroničke adrese na sekundarnoj domeni škole te je unesu u e-Maticu kao službenu e-mail adresu škole.

Također u okviru HUSO sustava, škole imaju mogućnost korištenja CMS sustava za jednostavno postavljanje i ažuriranje web stranica.

Na Portalu za škole dostupne su Upute za kreiranje elektroničkih adresa u HUSO sustavu.

Za sva dodatna pitanja vezana uz e-mail adrese u HUSO sustavu, slobodno se obratite CARNetovom helpdesku, e-mailom na helpdesk@carnet.hr ili na besplatan broj telefona 0800 227 638 svaki dan od 8 do 22 sata.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju