preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 3. 2014. 13:49 | RSS

Nadograđen web kolaboracijski alat Adobe Connect

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet je u želji da obrazovnoj i akademskoj zajednici ponudi dodatne mogućnosti u svakodnevnoj komunikaciji na daljinu implementirala nadogradnju Adobe Connect poslužitelja koji omogućuje suradnju putem weba. 

Sustav je s verzije 7 nadograđen na verziju 9, a nudi opcije poput whiteboarda, chata, dijeljenja sadržaja ekrana, prozora ili pojedinih aplikacija, prijenos govora i slike, anketa te razne druge mogućnosti.

Jednostavnost primjene navedenog rješenja očituje se u elementima koji su potrebni za osnovno korištenje, a to su pristup Internetu i web preglednik s instaliranim flash playerom.  Za dodatne opcije poput prijenosa slike i govora potrebna je web kamera i slušalice s mikrofonom, a za dijeljenje sadržaja svoga ekrana s drugim sudionicima povezanim na Adobe Connect virtualnu sobu potrebno je instalirati Adobeov dodatak za preglednik (eng. add-in) koji to omogućuje.

Za korisnike je održan i webinar koji je bio namijenjen svim učiteljima, znanstvenicima, djelatnicima i stručnim suradnicima akademskih institucija članica CARNeta koji žele znati kako uspostaviti kvalitetnu web komunikaciju i suradnju putem Interneta. Snimka webinara dostupna je na CARNetovom Media on Demand portalu na adresi http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3383.

Novi sustav dostupan je na adresi https://connect.carnet.hr, a detaljne upute o korištenju sustava potražite na adresi http://www.carnet.hr/acp/upute.

Za sva dodatna pitanja pišite nam na adresu acp@CARNet.hr.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju