preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 2. 2005. 00:00 | RSS

31. broj časopisa Edupoint

Objavljen je 31. broj časopisa Edupoint posvećen projektu uspostave nove - gigabitne mrežne infrastrukture u hrvatskoj akademskoj zajednici. Časopis možete pronaći na web adresi http://www.carnet.hr/casopis.

Što je uvođenje gigabitne mrežne infrastrukture donijelo njezinim korisnicima – članovima akademske zajednice te koje su izravne i neizravne koristi, možete pročitati u članku Zlatka Jelačića: Gigabiti u sekundi i kilobiti u sekundi - mrežna svakodnevica u hrvatskoj akademskoj zajednici. O digitalizaciji knjižnične građe i osiguravanju njenog korištenja putem Interneta te uključivanju digitalnih reprodukcija kulturno-povijesne baštine u obrazovne procese čitajte u članku Sofije Klarin: Pristup digitalnoj baštini.

U članku Emira Imamagića: Grid, doznajte više o grid aplikacijama koje predstavljaju novi trend u razvoju e-znanosti, a temelje se upravo na računalnim mrežama nove generacije te o prvoj grid inicijativi u Hrvatskoj poznatoj kao CRO-GRID. U prvom dijelu članka Unaprjeđivanje postignuća studenata u online učenju i tradicionalnoj nastavi, skupina profesora sa Sveučilišta u Paisleyu u Škotskoj, identificirala je i analizirala niz čimbenika vezanih uz unaprjeđivanje postignuća kod online studenata, stavljajući naglasak na nova saznanja te dajući pritom i neke preporuke koje bi mogle zanimati čitatelje koji i sami sudjeluju u razvoju i izvedbi online obrazovnih programa. Također vam nudimo novosti i zanimljivosti vezane uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, a ukoliko i vi želite pisati za časopis Edupoint, kontaktirajte nas putem e-maila edupoint-casopis@carnet.hr te pošaljite kratak sadržaj teme o kojoj biste željeli pisati. Upute za autore potražite na adresi http://www.carnet.hr/casopis/upute.

Rajna Gladović

Časopis Edupoint


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju