preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 9. 2. 2005. 00:00 | RSS

Objavljen Zbornik radova i Net's Go brošura

CARNet je 08. veljače 2005. godine izdao na CD-u Zbornik radova te poskonferencijsku Net's Go brošuru 6. Konferencije Internet korisnika CUC 2004 koja se od 27. do 29. rujna 2004. godine u organizaciji CARNeta održala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Na adresi http://www.carnet.hr/CUC/cuc2004/ objavljen je sadržaj CD-a koji, osim radova, uključuje program konferencije, informacije o sudionicima i autorima programa, pregled Web festivala te podatke o sponzorima i prijašnjim konferencijama. Tu su još i osnovne informacije o Programskom i Organizacijskom odboru te video i foto arhiva uradaka nastalih za vrijeme trajanja CUC-a 2004.

Novi mrežni servisi i tehnologije bili su središnja tema ove ugledne međunarodne konferencije čiji su raznolik i bogat program činili tečajevi, radionice, panel diskusije, pozvana predavanja te radovi domaćih i stranih autora. Međunarodni programski odbor je od pristiglih prijava odabrao 44 rada koja su bila izložena u okviru konferencijskog programa. CUC 2004 bavio se temama kao što su autentikacijski i autorizacijski sustavi, klasteri i grid, multimedijalne i napredne aplikacije, udaljeno učenje te informacijski prostor Weba. Pozvani predavači Harald Alvestrand, predsjedatelj IETF-a (Internet Engineering Task Force), Ton Verschuren (Surfnet, nizozemska nacionalna akademska i istraživačka mreža) i Rishab Aiyer Ghosh iz MERIT-a (Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology na Sveučilištu Maastricht u Nizozemskoj) izlagali su o kreiranju standarda na Internetu, o iskustvima u području izgradnje autentikacijske i autorizacijske infrastrukture te o ulozi otvorenog i slobodnog programskog koda u današnjem društvu. Na Web festival, tradicionalni prateći konferencijski događaj, prijavila su se 72 Web sjedišta obrazovnog sadržaja. Njihovu kvalitetu procjenio je sedmeročlani Ocjenjivački sud koji je dodijelio nagrade najboljima. Za kraj valja napomenuti da će svi sudionici CUC-a 2004 dobiti poštom primjerak CD-a te brošure kroz naredna dva tjedna.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju