preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 3. 2005. 00:00 | RSS

S nastavom počela dva nova programa E-learning akademije

Dvodnevnom radionicom Orientation Session 07. ožujka 2005. godine počela je nastava za dva nova programa E-learning akademije (ELA) koju je CARNet pokrenuo početkom ove akademske godine zbog organiziranog oblika obrazovanja o e-learningu. Riječ je o programima E-learning Tutoring i Course Design u koje je ove godine upisano ukupno 40 polaznika.

Program za stjecanje certifikata E-learning tutoring omogućuje stjecanje i razvijanje specifičnih znanja i vještina potrebnih za uspješno komuniciranje s udaljenim polaznicima, za poticanje njihove interakcije te za pružanje adekvatne pomoći u njihovom samostalnom radu. Namijenjen je profesorima, nastavnicima, instruktorima i tutorima, odnosno svima koji održavaju ili planiraju održavati nastavu u online okruženju. Drugim se programom stječe certifikat Course Design.

On se, pak, bavi pitanjima važnima budućim autorima online edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti u online okružju te tehničkom i drugom osoblju koje osigurava podršku. Namijenjen je nastavnicima i drugom osoblju za podršku koji se žele baviti osmišljavanjem i razvijanjem online edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti. Pored ova dva nova programa, s današnjim danom počinje i nastava u drugom semestru za treći program E-learning akademije pod nazivom E-learning Management.

Podsjećamo da je uvodnom radionicom 18. listopada 2004. godine počela nastava za 27 polaznika prve generacije ovog programa. Program je namijenjen srednjem menadžmentu te administraciji u visokoškolskim ustanovama koje su u ranoj fazi implementacije e-learninga ili tek planiraju uvesti tehnologiju u nastavne procese. Valja naglasiti da je program E-learning akademije prvi ovakvoga tipa u Hrvatskoj, a izvodi se u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Vancouvera, Kanada. Nastava je organizirana dvosemestralno kao kombinacija kolegija putem Interneta i radionica u učionici koje će polaznicima omogućiti stjecanje znanja o e-learningu kroz praktično iskustvo. Više informacija o programima E-learning akademije, uvjetima upisa i načinu izvođenja nastave potražite na adresi http://www.carnet.hr/ela.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju