preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 3. 2005. 00:00 | RSS

CARNet i ove godine na Smotri Sveučilišta

CARNet i ove godine, 9. put po redu, sudjeluje na Smotri Sveučilišta u Zagrebu koja se od 17. do 19. ožujka 2005. godine održava u Studentskom centru. Osnovni cilj Smotre je pružiti budućim studentima sve podatke o pojedinom studiju, fakultetu, akademiji, uvjetima i načinu upisa te mogućnostima zapošljavanja. CARNet će im, pak, predstaviti svoje usluge koje mogu olakšati studiranje i povećati segment opće kulture vezan uz informacijske tehnologije.

Usluga koju će CARNet posebno predstaviti je Edulab, posebno opremljen i dizajniran prostor namijenjen studentima u kojem mogu učiti o informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji na načine koji im najviše odgovaraju. Edulab je krajem prošle godine pokrenuo CARNetov edukacijski centar Edupoint koji već četiri godine omogućava akademskoj i istraživačkoj zajednici kontinuirano stjecanje novih znanja o računalnim tehnologijama. Do sada je usluga pokrenuta u Rijeci, Osijeku, Splitu, Zadru i Zagrebu.

Posjetitelji CARNetovog izložbenog prostora moći će online testirati svoje znanje u području informacijske i komunikacijske tehnologije. Pristupnik će moći birati između tri razine težine ispita (Osnove pretraživanja, Front Page i Web Tips & Tricks), a rezultati će mu se prezentirani neposredno poslije završetka ispita. Valja naglasiti da je osnovna poruka online testa provjera znanja budućih CARNetovih korisnika te ukazivanje na Edupointove tečajeve koji su prilagođeni različitim razinama znanja korištenja Interneta.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju