preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 5. 2014. 09:31 | RSS

Prijenos uživo otvorenja i tribine “Digitalne medijske kulture” International Students Film Festivala

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet prenosi uživo otvorenje International Students Film Festivala i tribinu “Digitalne medijske kulture ” koji se danas održavaju u Kinu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu.

Digitalne kulture bave se kodifikacijom postojećih digitalnih praksi – primjerice, one uključuju razumijevanje mehanizama koji upravljaju društvenim prihvaćanjem obrazaca ponašanja koji su nastali na internetu. One se također bave dekodifikacijom postojećih praksi, uglavnom u obliku kritičke analize ovih obrazaca i prijedloga za poboljšanje. Na taj način, digitalne kulture dijalektički kruže između tradicije i inovacije, subjekta i objekta, stvarnosti i želje, sadašnjosti i budućnosti.

Zapisujući postojeće stanje i istodobno ga mijenjajući, digitalne kulture stoga su istinski pokretači društvenog napretka. U ovom procesu, mediji imaju centralnu ulogu. Iza svakog uspješnog medija, međutim, stoje živa ljudska bića  – inženjeri, programeri, dizajneri, umjetnici – koji svojim stvaralačkim djelovanjem oblikuju naše digitalne prakse.

U tribini pod naslovom Digitalna medijska kultura, sudionici će kritički analizirati razvoj suvremenih digitalnih medijskih kultura, i ulogu različitih struka u ovom procesu, te pokušati odgovoriti na pitanja: Što nove digitalne medijske kulture razlikuje od povijesnih prethodnica? Kako sudjelovati u njihovu razvoju? Sudionici tribine su Vjeran Bušelić, Jaka Polutnik, Branka Vuk, Fran Mubrin i Darijo Cerepinko dok tribinu vodi Petar Jandrić.

Prijenos uživo pratite na CARNetovom Media on Demand portalu na adresi http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3438.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju