preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 3. 2005. 00:00 | RSS

Prva prezentacija u Edulabu!

U utorak, 22. ožujka 2005. godine u zagrebačkom Edulabu održan je prvi u nizu posebnih programa - prezentacija «CroEOS.net - portal s vijestima iz znanosti!». Autori Vibor Cipan i Darko Čengija prezentirali su izgled i funkcioniranje portala s posebnim naglaskom na koncepciju utemeljenu na korištenju open source softvera i slobodnom pristupu znanstvenim informacijama.

Povod održavanja prezentacije je proslava prve obljetnice osnivanja portala CroEOS.net, što je prigodno obilježeno kratkim pregledom njegove povijesti i osvojenih nagrada. Nabrojimo samo najvažnije: nagrada časopisa Vidi za drugu najbolju stranicu u kategoriji Znanost i obrazovanje, nagrada časopisa PCChip za Najbolji web magazin godine 2004., nagrada CUC-a 2004. za ulazak u finale natjecanja za najbolju web stranicu u 2004. godini, Golden Web Award, Gold Medal of Web Excellence... Autori prezentacije na najbolji su mogući način pokazali kako je u svijetu suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija moguće proizvesti kvalitetan sadržaj na neprofitnoj osnovi.

Prezentaciju je bilo moguće pratiti putem streaminga, a snimku možete pogledati na adresi mms://tv.carnet.hr/edu/edulab-zg22.3.2005.wmv. Sljedećeg utorka, 29. ožujka 2005. godine, s početkom u 17:00 sati, u zagrebačkom Edulabu održat će se radionica pod nazivom «Analiza i projektiranje Internet portala» autora Saše Tomislava Mataića. Tema radionice je analiza namjene Internet portala, njihovih karakteristika i specifičnosti u dizajniranju te prednosti i nedostataka različitih tehnoloških platformi. Radionica se temelji na praktičnoj primjeni različitih tehnologija izrade Internet portala koje će tijekom radionice polaznici imati prilike sami iskušati. Za pohađanje radionice potrebno je osnovno poznavanje pretraživanja Interneta.

Petar Jandrić

Edupoint


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju