preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 20. 4. 2005. 00:00 | RSS

CARNet na manifestaciji DORS/CLUC 2005

CARNet će se ove godine na 12. Danima otvorenih računarskih sustava i 7. Hrvatskoj konvenciji korisnika Linuxa, manifestaciji poznatijoj kao DORS/CLUC 2005, predstaviti s predavanjem «Priprema i implementacija Linux distribucije CALIX za potrebe računala CARNet djelatnika» čiji su autori Saša Davidović i Marko Keča. DORS/CLUC 2005 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu od 20. do 22. travnja 2005. organiziraju Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen) i Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK). CARNetovo predavanje na rasporedu je posljednji dan, dakle 22. travnja s početkom u 13:30. Raspored preostalog programa moguće je pronaći na adresi http://www.open.hr/dc2005/program.shtml .

DORS/CLUC je nakon niza godina održavanja postao središnje godišnje okupljanje hrvatskih stručnjaka i korisnika otvorenih sustava i operacijskog sustava Linux koji pokušavaju odgovoriti na pitanja vezana uz otvoreni pristup informatici, poslovnu uporabu mreže Internet, te uporabu rješenja iz domene Open Source. Organizatori vjeruju da ova godina nije iznimka i da su ponovo uspjeli pripremiti kvalitetan program koji je zanimljiva mješavina znanja, vještina i novih informacija iz područja administracije sustava, razvoja aplikacija, sigurnosti, uredskih alata, obrazovanja i e-obrazovanja, a sve, dakako, s atributom "otvoreno".

Osim CARNetovih djelatnika, u ulozi predavača pojavit će se i djelatnici ostalih hrvatskih tvrtki i institucija koje aktivno koriste Linux ili pružaju usluge temeljene na Linuxu i drugim otvorenim rješenjima. To su Silicon Master, IBM, Konzum, Hina, SRCE, FOI, GBS-IT, Alterbox, ELIN Informatika, nmote, Konto, Sofistika, Roby, Internet softver i Holobit.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju