preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 2. 2015. 13:42 | RSS

CARNet nastavlja educirati nastavnike uključene u projekt Škole 2.0

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i u ovoj školskoj godini nastavit će educirati nastavnike kojima je implementirana tehnologija u sklopu projekta Škole 2.0. Radionice će biti održane pod nazivom "E-učitelj, suvremena nastava uz pomoć tehnologije" i bit će korisne nastavnicima koji žele osuvremeniti svoju nastavu korištenjem tehnologije i postojećih besplatnih servisa i alata dostupnih na Internetu.
 

Cilj ovih cjelodnevnih radionica je da nastavnici prolaze kroz teoretska znanja o e-učenju te da paralelno osmišljavaju vlastiti obrazovni program e-učenja. Usvajajući dio po dio sadržaja te kroz suradnju u manjim grupama, nastavnici će moći nadograditi svoj vlastiti plan programa.

Na radionici će također biti prezentiran i praktično predstavljen sustav Google Drive te alat za izradu konceptualnih mapa Connected Mind Free. Kraj radionice rezerviran je za alat za izradu videa VideoShow, namijenjen radu i izradi videa na android uređajima kojima su škole uključene u projekt Škole 2.0 opremljene.

Od osam škola uključenih u projekt Škole 2.0, tijekom siječnja 2015. godine edukaciju su prošle OŠ Šećerana, OŠ Šarengrad, OŠ Stjepana Radića - Brestovec Orehovički i OŠ Žakanje.

Idućih mjeseci edukacije su planirane i na preostalim školama iz projekta, a to su: OŠ Generalski Stol, OŠ Maria Martinolića - Mali Lošinj, OŠ Brodarica te OŠ Ljubo Babić - Jastrebarsko.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju