preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 9. 2. 2015. 10:05 | RSS

Dan sigurnijeg Interneta 2015

Sa svrhom podizanja svijesti javnosti o problematici sigurnosti djece na Internetu, već niz godina se u Hrvatskoj i diljem svijeta obilježava Dan sigurnijeg Interneta. Ova inicijativa, pokrenuta u okviru Programa za sigurniji Internet Europske komisije, jednom godišnje poziva na uključivanje u aktivnosti za stvaranje sigurnijeg i boljeg Interneta za djecu i mlade. Ove godine taj dan se obilježava 10. veljače.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet i Učenički dom Hrvatskoga radiše u suradnji s ostalim partnerima Centra za sigurniji Internet i ove godine obilježavaju Dan sigurnijeg Interneta kroz niz edukativnih aktivnosti s učenicima, roditeljima i nastavnicima. Cilj obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta je što više uključiti učenike i osvijestiti ih o pitanjima sigurnosti na Internetu. Sukladno tome ostvarena je suradnja s osječkim školama OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Mladost, Elektrotehničkom i prometnom školom Osijek te s Gimnazijom Vukovar u kojima će se aktivnosti Dana sigurnijeg Interneta posebno obilježiti. Stručnu i organizacijsku podršku svim događanjima, u ime Centra za sigurniji Internet pružaju CARNet i Učenički dom Hrvatskog radiše iz Osijeka.

Program započinje 10. veljače od 11:00 sati u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek kada će učenici, uz vodstvo nastavnica izrađivati i izložiti digitalne plakate i stripove s temom sigurnosti djece i mladih na Internetu te riješiti kviz na tu temu  u virtualnoj učionici Edmodo.

Od 12:15 sati program se nastavlja u OŠ F.K. Frankopana gdje će se učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima prezentirati učenički video, likovni i literarni radovi vezani uz područje odgovornog i sigurnog boravka djece i mladih u online okruženju. U OŠ "Mladost"  program obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta započinje od 13:15 sati s parlaonicom učenika petih i sedmih razreda na temu «Ako pametno koristimo internet, u potpunosti smo zaštićeni». Nakon toga slijedi potpisivanje Politike prihvatljivog korištenja Interneta i mobilnih tehnologija od strane predsjednika i razrednika razrednih odjela . Na školskom webu će biti izloženi svi učenički radovi.

Gimnazija Vukovar već tradicionalno provodi niz aktivnosti vezanih uz obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta jer se smatra odgovornom  i obveznom osigurati odrastanje učenika u sigurnom Internet okruženju. Ove godine, za razliku od prijašnjih godina, kada su kroz tribine u fokusu bili vanjski stručni predavači, održat će se multimedijalna izložba kroz koju su učenici stavljeni u središte i iznose svoja stajališta pod sloganom „Let's create a better Internet together!“. Na izloži će biti prezentirano niz  plakata, prezentacija, video uradaka te digitalnih plakata i igara objavljenih na mrežnoj stranici škole.

Više inormacija o međunarodnom obilježavanju Dana sigurnijeg Interneta i načinima na koje se možete priključiti aktivnostima potražite na mrežnim stranicama Centra za sigurniji Internet na adresi http://www.sigurnijiinternet.hr/ te na mrežnim stranicama http://www.saferinternetday.org.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju