preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 1. 6. 2005. 00:00 | RSS

Prezentacija ELA-e u HGK-u

CARNet je 1. lipnja 2005. godine u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom održao prezentaciju E-learning akademije (ELA) koja je pokrenuta ove akademske godine s ciljem organiziranog oblika obrazovanja o e-learningu kroz tri jednogodišnja programa: E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design. Prezentacija je održana u vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu. O E-learning akademiji govorili su Jasna Tingle, voditeljica programa E-learning akademije, Kristijan Zimmer, član Programskog odbora E-learning akademije te Davorin Kacian, polaznik E-learning akademije.

Program E-learning akademije prvi je program u Hrvatskoj u kojem se cjelokupna nastava izvodi putem Interneta, osim tri radionice u učionici. Programi su razvijeni i izvode se u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Vancouvera, Kanada. Uvodnom radionicom, 18. listopada 2004. godine počela je nastava za 27 polaznika prve generacije programa E-learning Management dok je 07. ožujka ove godine počela nastava za 30 polaznika programa E-learning Tutoring i E-learning Course Design. Najveća je novost pokretanje sva tri programa na hrvatskom jeziku koji s nastavom počinju 17. listopada 2005. godine.

Program E-learning Management omogućuje stjecanje vještina i znanja potrebnih za učinkovitu implementaciju e-learninga u visoko obrazovanje u Hrvatskoj. Namijenjen je srednjem menadžmentu te upravnim strukturama u obrazovnim ustanovama i odjelima koje su u ranoj fazi implementacije e-learninga ili tek planiraju uvesti tehnologiju u nastavne procese.

Program E-learning Tutoring omogućuje dobivanje i razvijanje specifičnih znanja i vještina potrebnih za uspješno komuniciranje s udaljenim polaznicima te za poticanje njihove interakcije i pružanje adekvatne pomoći polaznicima u njihovom samostalnom radu. Namijenjen je profesorima, nastavnicima i trenerima, odnosno svima koji održavaju ili planiraju održavati nastavu u online okruženju.

E-learning Course Design program bavi se pitanjima važnim budućim autorima online edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti u online okružju te tehničkom i drugom osoblju koje osigurava podršku. Namijenjen je nastavnicima, tehničkom osoblju i drugom osoblju za podršku koji se žele baviti osmišljavanjem i razvijanjem online edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti. Više informacija o programima E-learning akademije, uvjetima upisa i načinu izvođenja nastave moguće je pronaći na adresi http://www.carnet.hr/ela.

Danijela Grizelj

Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju