preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 4. 2015. 12:36 | RSS

Produljen rok za prijavu na natječaj "Život u 2040"

Tvrtka Perpetuum Mobile, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i Visoko učilište Algebra obavještavaju sve učenike srednjih škola da je rok za prijavu na natječaj “Život u 2040.” produljen do 10. svibnja te ih pozivaju da se prijave svojim “Putopisom iz budućnosti”.

Podsjećamo, kako bi sudjelovali u natječaju, koji traje od 9. travnja do 10. svibnja 2015. godine, srednjoškolci trebaju stvoriti tim od tri učenika i snimiti “putopis iz budućnosti – život 2040.” u trajanju od maksimalno tri minute. Potom ga trebaju objaviti na servisu YouTube te poslati link i popratne dokumente na e-mail adresu 2040@perpetuum.hr .

Detaljnija pravila natječaja mogu se pročitati na stranici natječaja ovdje.

Pristigle radove pregledat će i ocijeniti stručni žiri u sastavu: Igor Mirković (redatelj), Blerim Sela (Perpetuum Mobile), Goran Škvarč (CARNet), Hrvoje Balen (Algebra), Lidija Kralj (OŠ Bukovec). Autori najbolje ocijenjenog rada biti će nagrađeni putem u Beč, na jednu od najatraktivnijih tehnoloških konferencija u svijetu - “Pioneers Festival”. Ova atraktivna konferencija održava se 28. i 29. svibnja u povijesnom središtu dinastije Habsburg, dvorcu Hofburg. Fokusirana je na budućnost napredne tehnologije kao što su robotika, umjetna inteligencija, biotehnologija i istraživanje svemira.

Novi akademski partner na projektu, Visoko učilište Algebra, osigurao je vrijedne nagrade i za drugo i treće plasirane timove. Tako će svaki član tima dobiti voucher u vrijednosti od 1000 kuna koji može iskoristiti pri upisu na seminar ili program obrazovanja na Otvorenom učilištu Algebra i osigurano mjesto na sljedećoj Školi digitalnog marketinga Visokog učilišta Algebra. Trodnevna škola besplatna je i održava se tijekom zimskih i ljetnih školskih praznika, ali je broj sudionika ograničen na samo 24 učenika.

Natječaj organiziraju tvrtka Perpetuum Mobile, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i Visoko učilišta Algebra uz partnersku pomoć Microsofta i te medijsko pokroviteljstvo časopisa BUG i Mreža.

“Pozivamo sve srednjoškolce da se uključe u natječaj i pokažu nam kako oni zamišljaju život za 25 godina, da kreiraju mali video uradak koji će predstaviti njihov pogled na život u 2040. godini. Tko zna, možda se neke od njihovih vizija i ostvare”, poručili su na kraju organizatori.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju