preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 6. 2005. 00:00 | RSS

Održan E-learning info dan u Rijeci

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci CARNet je 13. lipnja 2005. godine, u suradnji s tamošnjim Sveučilištem, održao E-learning info dan s ciljem prezentiranja obrazovanja podržanog informacijskim tehnologijama u hrvatskoj akademskoj zajednici.

CARNet je predstavio svoju E-learning akademiju (ELA) koja je pokrenuta ove akademske godine s ciljem organiziranog oblika obrazovanja o e-learningu kroz tri jednogodišnja programa: E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design. P

rogram E-learning akademije prvi je program u Hrvatskoj u kojem se cjelokupna nastava izvodi putem Interneta, osim tri radionice u učionici. Programi su razvijeni i izvode se u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Vancouvera, Kanada. Uvodnom radionicom, 18. listopada 2004. godine počela je nastava za 27 polaznika prve generacije programa E-learning Management dok je 07. ožujka ove godine počela nastava za 30 polaznika programa E-learning Tutoring i E-learning Course Design. Najveća je novost pokretanje sva tri programa na hrvatskom jeziku koji s nastavom počinju 17. listopada 2005. godine. Više informacija o programima E-learning akademije, uvjetima upisa i načinu izvođenja nastave moguće je pronaći na adresi http://www.carnet.hr/ela . Na današnjem E-learning info danu Branka Vuk, članica tima CARNetove E-learning akademije upoznala je prisutne s programima E-learning akademije.

Prezentaciju o vlastitim iskustvima na E-learning akademiji održala je dr.sc. Marta Žuvić-Butorac, polaznica ELA-e, suradnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, angažirana na poslovima uvođenja e-learninga. Prof. dr. sc. Milan Taradi s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održao je prezentaciju na temu Samoprocjena i procjena znanja u e-obrazovanju. Prezentacijom su izloženi osnovni načini samoprocjene i procjene znanja upotrebom IT-a, prednosti i nedostaci, tehnička strana te konkretne upute kako započeti s primjenom. Izložena je upotreba IT u pripravi baze pitanja, obradi i administraciji klasičnih "papirnatih" ispita. Također je prikazana priprava testova online. Poseban naglasak u prezentaciji bio je na besplatnim OpenSource programima za testiranje i na pomoći koju pružaju Referalni centri CARNeta u uvođenju IT u obrazovanje.

Danijela Grizelj

Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju