preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 1. 7. 2005. 00:00 | RSS

Dodijeljeni prvi certifikati E-learning akademije

CARNet je 01. srpnja 2005. godine u svojim prostorijama u Zagrebu dodijelio certifikate polaznicima I. generacije programa E-learning Management. Riječ je o programu čija je nastava za 25 polaznika pokrenuta početkom ove akademske godine u okviru E-learning akademije. Kako su se do sada programi izvodili na engleskom jeziku, važna novost je da 17. listopada 2005. godine ponovo kreće nastava za sva tri programa i to na hrvatskom jeziku. Rok za prijave je 17. rujna 2005. godine.

E-learning Management je program namijenjen srednjem menadžmentu te upravnim strukturama u obrazovnim ustanovama koje su u ranoj fazi implementacije e-learninga ili tek planiraju uvesti tehnologiju u nastavne procese. Polaznici su završetkom ovog programa usvojili različite pristupe razvoju e-learning tečajeva i programa te prednosti svakoga od njih, zatim odnos i razlike između e-learninga, učenja na daljinu, poučavanja koje se djelomično odvija u učionici, a djelomično online, te druge oblike učenja uz pomoć tehnologije. Oni sada mogu prepoznati ključne teorije učenja i poučavanja te vrednovati e-learning projekte i odrediti sadrže li odgovarajuća tehnološka rješenja i pedagoške pristupe, kao i razviti odgovarajuću podršku za e-learning.

Osim programa E-learning Management, u okviru Akademije djeluju još dva programa: E-learning Tutoring i E-learning Course Design. Početkom ožujka ove godine počela je nastava za 40 polaznika ta dva programa. Program E-learning Tutoring namijenjen je profesorima i nastavnicima koji svoje kolegije i predmete planiraju poučavati pomoću novih tehnologija dok je E-learning Course Design namijenjen budućim autorima online edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti. Svaki od programa traje godinu dana tj. dva semestra. Prvi semestar sastoji se od tri kolegija, ista za polaznike svih programa, dok se drugi sastoji od kolegija koji se bave temama specifičnim za svaki od programa. Program E-learning akademije prvi je program u Hrvatskoj u kojem se cjelokupna nastava izvodi putem Interneta, osim tri radionice u učionici. Programi su razvijeni i izvode se u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Vancouvera, Kanada. Više informacija o E-learning akademiji možete pronaći na adresi http://www.carnet.hr/ela ili putem e-mail adrese ela@carnet.hr.

Danijela Grizelj

Voditeljica CARNetovog Ureda za odnose s javnošću


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju