preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 7. 2015. 10:20 | RSS

Europska komisija ocijenila GÉANT projekt ocjenom “Izvrstan” (Excellent)

Projekt GÉANT3plus u kojem je Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet punopravna članica međunarodnog paneuropskog konzorcija uspješno je završen 31. svibnja ove godine. Nakon predstavljanja i revizije projekta pred nezavisnim panelom stručnjaka koji u ime Europske komisije ocjenjuju projekte, projekt je već četvrti put za redom ocijenjen najvišom ocjenom - “Izvrstan” (Excellent).

Kao i u prethodnim generacijama projekta GÉANT, CARNet i Srce uvelike doprinose razvoju najnaprednije europske računalno-komunikacijske infrastrukture i povezanih usluga kroz doprinos u ljudskim resursima. Isto tako u projektu sudjeluju skoro od njegovih početaka, dok Republika Hrvatska još nije bila članica EU.

Riječ je o projektu koji Europska unija podržava i sufinancira s više od 40 milijuna eura u sklopu 7. okvirnog programa Europske Unije (Framework Programme - FP7), dok je ukupna vrijednost projekta veća od 80 milijuna eura. Više o projektu pročitajte na stranicama http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/geant.

Čestitamo svim sudionicima projekta a uskoro donosimo i detaljno izvješće i izjave vodstva GÉANT Associationa.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju