preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 9. 2005. 00:00 | RSS

Drugi tematski broj CARNetovog Weba posvećen e-learningu

CARNet u sklopu svog javnog weba objavljuje tematske brojeve posvećene aktualnostima iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a ovoga puta, kao uvod u novu akademsku godinu, tematski je broj posvećen e-learningu.

Tematske brojeve svoga javnog weba CARNet će objavljivati svaka tri mjeseca, a cilj im je na jednostavan način informirati javnost i medije o aktualnoj temi. Prvi tematski broj bio je posvećen računalnoj sigurnosti. Početkom ove akademske godine, u drugom tematskom broju svoga javnog weba upoznati ćemo vas s e-learningom, oblikom obrazovanja koji poprima sve veće razmjere u odgojno-obrazovnom svijetu, i području informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

Ovaj tematski broj posvećen e-learningu namijenjen je prvenstveno studentima, kao i medijima i cjelokupnoj znanstvenoj javnosti. Realiziran je u suradnji s CARNetovim edukacijskim centrom Edupoint. Na jednostavan i njima primjeren način studenti i svi korisnici javnog weba CARNeta mogu, na temelju primjera iz Hrvatske i svijeta, saznati 10 bitnih stvari o e-learningu: 1. Što je e-learning? 2. Jesam li spreman za e-learning? 3. Koju opremu trebam? 4. Gdje mogu studirati online? 5. Jezik 6. Školarina /troškovi 7. Izvori 8. Ocjenjivanje 9. Diplome i certifikati 10. Druženje E-learning je učenje putem računala i to vrlo često baš putem Interneta. Ponekad je e-learning prisutan u klasičnom obrazovanju u školama i na fakultetima, tako da se računalo i Internet koriste za vrijeme nastave ili u izradi domaćih zadaća. U drugim slučajevima se obrazovni programi djelomično izvode online, tj. uz pomoć Interneta ili uz pomoć materijala distribuiranih na CD romu, a djelomično na tradicionalan način. Taj se oblik zove "blended learning", "hybrid" ili "mixed", a često se primjenjuje u izvođenju stručnih seminara i ostalih obrazovnih programa za koje bi bilo preskupo ili nemoguće okupiti polaznike na dulje vrijeme.

Na kraju, postoje obrazovni programi koji se u potpunosti izvode online, što znači da se od upisa do diplome, sva komunikacija između polaznika i organizatora obrazovanja odvija putem Interneta. Za e-learning postoji velik interes i zanimanje studenata, znanstvenika i stručnjaka, a svi zainteresirani, posebice studenti, kao i predstavnici medija, sve potrebne informacije mogu pronaći na drugom Tematskom broju CARNetovog javnoj Weba posvećenog e-learningu, na adresi: http://www.carnet.hr/tematski/e-learning.

Danijela Grizelj

Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet

Kontakt: 01 61 65 626


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju