preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 9. 2005. 00:00 | RSS

Započinje druga sezona CARNetovih online tečajeva

U listopadu će započeti druga sezona održavanja CARNetovih online tečajeva, a uz postojeće mentorirane online tečajeve, CARNet po prvi puta svojim korisnicima pruža mogućnost pohađanja nementoriranih online tečajeva.

Iako se oni sadržajno međusobno ne razlikuju, promjene su vidljive u strategiji samog učenja nementoriranih online tečajeva. Naime, Edupoint, edukacijski centar Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, stvaranjem nementoriranih online tečajeva, ponudio je mogućnost odabira načina stjecanja znanja. Riječ je o mentoriranim verzijama postojećih online tečajeva, sa sljedećim sadržajem: - Izrada i objavljivanje web stranica pomoću FrontPage-a - Pretraživanje online baza podataka - Izrada online tečaja pomoću WebCT-a Važno je istaknuti da se strategija učenja nementoriranih online tečajeva u potpunosti orijentira na samog polaznika. Samim tim su i tečajevi, neovisno o sadržaju, prilagođeni samostalnom radu polaznika.

Prioritetno se misli i na novu koncepciju komunikacije unutar tečaja koja je, izostankom mentora, tematski usmjerena na međusobnu komunikaciju polaznika. Izdvojimo li elektroničku obradu završnih ispita, evaluacija je također prepuštena polazniku. CARNetovi online nementorirani tečajevi namijenjeni su svim polaznicima koji žele samostalno, bez izravne pomoći mentora, teoretski i praktično savladati određene vještine. Nementorirani online tečajevi idealni su i za polaznike koji su svojevremeno pohađali i završili mentorirane online tečajeve, ili face to face tečajeve, a željeli bi obnoviti ili upotpuniti svoja znanja.

Predviđeno vrijeme trajanja nementoriranih online tečajeva je četiri tjedna. Više o sadržaju navedenih tečajeva, načinima u uvjetima za prijavu svi zainteresirani polaznici, kao i predstavnici medija, mogu saznati na adresi: http://edupoint.carnet.hr/on_line_tecajevi/on_line.html.

Danijela Grizelj

Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet

Tel. 61 61 625


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju