preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 11. 2005. 00:00 | RSS

Peto predavanje Mame i CARNeta

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i Multimedijani institut - Mama u suradnji s Blog.hr pozivaju Vas na peto u nizu predavanja na temu "Društvo znanja i slobodna razmjena informacija": Joi Ito: "Ekonomija dijeljenja i budućnost Weba 2.0"

Zagrebačko predavanje Joija Ita, nakon njegovog otvarajućeg govora na ovogodišnjem Carnet User Conference u Dubrovniku, održat će se u srijedu, 23. studenog 2005., u 19:00 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2). Snimka predavanja bit će naknadno dostupna on-line na adresi: http://mod.carnet.hr/hr/carnet/. Predavanje će ujedno označiti početak primjene Creative Commons licenci u sučelju blog portala Blog.hr.

Neformalni razgovor s Joijom Itom održat će se u četvrtak, 24. studenog 2005., u 19:00 u klubu za net.kulturu MAMA (Preradovićeva 18). O predavanju i predavaču: Rijetko koja osoba danas predstavlja mrežno društvo više od Joichija Ita - poznatog blogera, pokretača i/ili člana vodstava pionirskih projekata i institucija kao što su Technorati, Six Apart, Creative Commons, Mozilla Foundation, Open Source Initiative i ICANN te prema Svjetskom ekonomskom forumu jednog od 100 globalnih lidera sutrašnjice. Taj zagovornik "Weba 2.0" – nove velike paradigme World Wide Weba koja se temelji na "socijalnom softveru" za suradničko stvaranje internetskih sadržaja i on line zajednica kao što su wikiji, blogovi, forumi, social bookmarking itd. - u svom predavanju govorit će o ekonomiji dijeljenja, semiotičkoj demokraciji i novoj demokratskoj sferi Weba 2.0. Predavanje Joija Ita ujedno će obilježiti početak primjene u sučelju blog portala Blog.hr Creative Commons licenci, čime će Blog.hr na tragu svih velikih svjetskih blog portala i hrvatskim blogerima omogućiti da svoje blogove učine dostupne drugima kao slobodne sadržaje. http://joi.ito.com http://en.wikipedia.org/wiki/Joi_Ito O predavanjima "Društvo znanja i slobodna razmjena informacija" Predavanjem Joija Ita Multimedijalni institut i CARNet nastavljaju seriju predavanja na temu "Društvo znanja i slobodna razmjena informacija" koja tematizira alternative regulacijama oje su onemogućile razvoj socijalnih otencijala novih tehnologija.

Projekt od početka 2004. predstavlja najistaknutije svjetske stručnjake za pitanja slobodne razmjene informacija, prava u kiberprostoru, intelektualnog vlasništva, slobodnog softvera, otvorenih tehnoloških standarda, otvorenog pristupa znanju i znanstvenim sadržajima i ujednačenog društvenog razvoja.

Ured za odnose s javnošću

Danijela Grizelj, Tel. 61 65 626


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju