preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 11. 2005. 00:00 | RSS

CUC 2005 - Dubrovnik, 21.-23. studeni 2005.

U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, održati će se 7. Konferencija Internet korisnika CUC 2005, od 21. do 23. studenog 2005. godine na Sveučilištu u Dubrovniku, a CARNet poziva sve zainteresirane medijske kuće da izvještavanjem s ovogodišnjeg CUC-a daju svoj doprinos medijskoj prezentaciji ovog važnog skupa.

Ističemo da će CARNet svim zainteresiranim novinarima koji će izvještavati s CUC-a 2005. snositi troškove kotizacije. Sve detaljne informacije o događajima atraktivnim za medije nalaze se u pozivu za novinare, a medijski pokrovitelji CUC-a 2005 su: Večernji list, PC Chip, httpool i Trend. Sve detaljnije informacije dostupne su na adresi: http://www.carnet.hr/CUC/program/timetable.html, a na istoj je objavljen i program 7. Konferencije Internet korisnika CUC 2005, čiji je ovogodišnji moto "Ususret korisničkim potrebama" ("Meeting Users Needs"). Program konferencije stavlja naglasak na potrebe korisnika internetskih tehnologija, te pronalazak optimalnih rješenja njihova zadovoljavanja, a čine ga tri kratka tečaja, pet radionica, četiri plenarna izlaganja, kao i četrdesetak radova domaćih i stranih autora.

Glavne teme konferencije su:

 • Efikasno korištenje napredne mrežne infrastrukture
 • Napredne aplikacije u mrežnom okruženju
 • Upravljanje elektroničkim identetitom, sustavi za autentikaciju i autorizaciju
 • Sigurnost korisnika i zaštita privatnosti na mreži
 • Klasteri
 • Web, web aplikacije i informacijski prostor te
 • Iskustva korisnika s udaljenim učenjem.

Svoj će doprinos razradi aktualnih korisničkih tema dati i pozvani predavači iz inozemstva. Konferenciju će 21. studenog otvoriti Joichi Ito, genearlni direktor International Operations for Technorati izlaganjem na temu "The Sharing Economy". Shirley Wood iz britanske nacionalne akademske mreže UKERNA-e će raspravljati o tome jesmo li korisnicima dali ono što su tijekom posljednjih 20 godina tražili, dok će Robert D. Cowles s američkog Sveučilišta Stanford, u okviru svog predavanja govoriti koliko možemo biti sigurni dok koristimo računala i Internet. Klaas Wierenga iz nizozemske nacionalne akademske mreže SURFnet će predstaviti eduroam, paneuropski servis koji omogućuje autenticirani i autorizirani pristup mreži. Radi se o servisu razvijenom suradnjom 20-tak europskih akademskih mreža, uključujući i CARNet, a pod okriljem krovne udruge TERENA-e. Ove se godine, po šesti put za redom, održava Webfestival. Novost je da se ovogodišnji Webfestival organizira kao zasebno događanje, usporedno s konferencijom. U sklopu Webfestivala 2005. birat će se najbolje web stranice ustanova iz sustava visokog obrazovanja RH, a festival je namijenjen svim studentima koji kreiraju web stranice svoje ustanove, onima koji ih koriste kako bi podigli kvalitetu studija, te znanstveno - nastavnom osoblju koje na taj način poboljšava komunikaciju sa studentima kroz medij koji za to pruža brojne mogućnosti.

Više o webfestivalu saznajte na http://webfestival.carnet.hr//index.html Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti na CUC 2005 putem obrasca dostupnog na adresi http://www.kompasdmc.com/cuc2005.asp uz naglasak da su do 17. listopada kotizacije povoljnije te svi koji se registriraju nakon tog datuma, plaćaju njen pun iznos. Važna novost je uvođenje popusta za grupne registracije o kojem više informacija možete pronaći na adresi http://www.carnet.hr/CUC/registration/index.html Sve dodatne informacije o konferenciji dostupne su na http://www.carnet.hr/cuc/.

Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet Kontakt: 01 61 65 626


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju