preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 12. 2005. 00:00 | RSS

Tematski broj posvećen open source programima

CARNet u sklopu svog javnog weba nastavlja s objavljivanjem tematskih brojeva posvećenih aktualnostima u području informacijsko komunikacijskih tehnologija.

Najnoviji, treći tematski broj posvećen je open source programima, a namijenjen je svima koji žele saznati nešto više o softveru koji se distribuira pod posebnim uvjetima, omogućujući svakom korisniku da dati softver uređuje i prilagođava vlastitim potrebama.

U ovom ćete broju saznati i nešto više o licencama, operativnim sustavima i aplikacijama, o zajednici programera i korisnika open source programa te aktualnim projektima u Hrvatskoj i svijetu. Posebna zanimljivost trećeg broja je intervju s Joichijem Itom, pokretačem i članom pionirskih projekata i institucija kao što su Technorati, Six Apart, Creative Commons, Mozilla Foundation, Open Source Initiative i ICANN te prema Svjetskom ekonomskom forumu jednim od 100 globalnih lidera sutrašnjice, koji za ovaj tematski broj govori o open source programima i open source filozofiji općenito. Cijeli tematski broj pronađite na adresi http://www.carnet.hr/tematski/opensource.

Ana Roca, Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju