preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 19. 12. 2005. 00:00 | RSS

Predstavljeni novi sadržaji "e-obrazovanja"

U cilju povećanja informatičke pismenosti učenika i nastavnog osoblja osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i CARNet, su u sklopu projekta "e-obrazovanje" pokrenuli niz programa čija je zadaća osposobiti učenike i nastavno osoblje hrvatskih osnovnih i srednjih škola za korištenje informacijskih tehnologija, a projekte je novinarima osobno prezentirao predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader.

Na svečanosti održanoj u Osnovnoj školi "Nikola Tesla", 19. prosinca 2005., predstavnicima medija, učenicima i nastavnicima predstavljeni su novi programi prezentirani kao: "Nikola Tesla – Hrvatski sustav za e-učenje" i "Hrvatski školski web prostor", te je nastavnicima informatike iz srednjih škola iz cijele Hrvatske dodijeljeno 1000 "Europskih računalnih diploma". Premijer Sanader posebno je pohvalio učenike Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Zagreba, koji su na ovogodišnjem globalnom natjecanju UNESCO-a" This is our time" osvojili prvo mjesto u znanju u konkurenciji 206 škola iz 48 zemalja, te kazao da je njihov uspjeh primjer unapređivanja obrazovnog sustava, korištenja novih tehnologija u nastavnom procesu i otvaranja škola učenicima. U sklopu "Hrvatskog sustava za e-učenje" svi korisnici trenutno mogu učiti module Europske računalne diplome (osnove uporabe računala i Interneta).

Taj sustav dostupan je na adresi http://lms1.carnet.hr, a korisnici mogu učiti kad to njima odgovara, brzinom kojom žele, s mjesta koje im odgovara, te prije službene provjere stečenih znanja i vještina mogu obaviti provjeru svog znanja testovima. Osim informatičkih sadržaja, uskoro će biti dostupni i sadržaji iz fizike, matematike, kemije, biologije, povijesti i drugih znanstvenih područja, a u budućnosti bi se sustav trebao koristiti i za polaganje državne mature. Na današnjoj svečanoj prezentaciji posebno je najavljeno da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i CARNet otvoriti besplatne elektroničke adrese za 600 000 učenika svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Do sada je otvoreno više od 1000 besplatnih elektroničkih adresa za učenike iz Osnovne škole "Nikola Tesla" i Osnovne škole "Janko Drašković" iz Zagreba.

Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju