preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 6. 2016. 15:17 | RSS

Poziv svim promotorima znanosti za sudjelovanje u Znanstvenom pikniku 2016

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u suradnji s Udrugom profesor Baltazar, Institutom Ruđer Bošković i Mrežom popularizatora znanosti i ove je godine jedan od organizatora Znanstvenog piknika 2016. Pozivamo sve popularizatore znanosti i one koji se tako osjećaju da se prijave na znanstveni piknik kao izlagači, predavači, edukatori, performeri ili voditelj radionica!

Znanstveni piknik je događanje, osmišljeno kao neformalno druženje čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu te zainteresirati mlade ljude da odaberu znanost kao svoj životni put. Glavni cilj događanja je popularizirati znanost među širom populacijom s posebnim fokusom na učenike.

Ove godine  Znanstveni piknik će se organizirati u terminu od 23. do 25. rujna 2016 godine u kompleksu Jadran filma u Zagrebu. Iz godine u godinu broj posjetitelja raste, a prošlogodišnji piknik posjetilo je preko 50.000 posjetitelja.

Znanstveni piknik 2016 očekuje veći i zanimljiviji program s uključivanjem i znanstvenika i umjetnika iz drugih zemalja kako bi se poboljšala međunarodna razmjena sadržaja, znanja i iskustava, a posebno se ističe Republika Slovenija kao zemlja partner.

U organizaciji Iz godine u godinu očekivanja rastu, a kako bi se ona mogla i obistiniti,  ulaz na piknik će se naplaćivati po simboličnoj cijeni od 10 kuna kako bi se pokrili troškovi organizacije cjelokupnog događanja.

I ove godine Ministarstvo znanosti , obrazovanja i sporta je izdalo preporuku u kojem poziva sve škole da dođu na piknik, kako u ulozi posjetitelja tako i u ulozi izlagača.

Molimo sve zainteresirane promotore znanosti koji žele sudjelovati u organizaciji ovogodišnjeg Znanstvenog piknika da do 1. srpnja 2016. godine popune prijavnicu i pošalju istu na adresu martina.kefecek@professor-balthazar.com

Događanje se održava pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, te pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva turizma, Ministarstva kulture i Ministarstva poduzetništva i obrta, medijskim pokroviteljstvom Hrvatske radiotelevizije i Večernjeg lista.

Priloženi dokumenti:

Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: helpdesk@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju