preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 6. 2016. 08:00 | RSS

Poziv za sudjelovanje na radionici „ISE za kraj, a kraja nema“

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet poziva zainteresirane učitelje da se prijave za sudjelovanje na radionici „ISE za kraj, a kraja nema“, koja se organizira u okviru Inspiring Science Education (ISE) projekta dana 5. srpnja 2016. godine od 11 do 15 sati u CARNetovim prostorijama na adresi Josipa Marohnića 5, Zagreb.

U uvodnom dijelu radionice, ukratko će se prezentirati tijek ISE projekta i ostvareni rezultati. Iako ISE projekt službeno završava koncem srpnja, sigurni smo da će tijekom iduće školske godine učiteljima diljem Hrvatske biti zanimljivo mjeriti Zemlju pomoću štapa, izrađivati i primjenjivati ISE scenarije učenja, te koristiti ISE portal kao centralno web mjesto s pristupom brojnim obrazovnim resursima, preporučenim recenziranim e-alatima za korištenje u nastavi, te za kreiranje, razmjenu i distribuciju znanja unutar virtualnih zajednica.

Primjeri dobre prakse

Kraj školske godine nije i kraj popularizacije znanosti uz primjenu tehnologije. Da je tako, u nastavku radionice potvrdit će učiteljice nagrađivane u okviru ISE projekta koje će u svojim primjerima dobre prakse ispričati priču o integraciji tehnologije u nastavu, načinima popularizacije znanosti u svojim učionicama, te na koncu o reakcijama njihovih učenika.

Neka vas ovi primjeri dobre prakse potaknu na promišljanje, na implementaciju novih ideja i novih projekata te na koncu i na ostvarivanje novih suradnji, a sve s ciljem inovativnosti u nastavi koja će rezultirati pozitivnim reakcijama vaših učenika.

Learning café

Na samom kraju radionice, svi sudionici će u grupnom radu pod nazivom Learning café, uz kavu moći međusobno razmijeniti iskustva te savjete kako oplemeniti svoju nastavu i impresionirati učenike. Svi sudionici imat će priliku iznijeti vlastita promišljanja, navesti prednosti i nedostatke, te iznijeti prijedloge za poboljšanje i odgovore na pitanja: „Kako da u budućnosti upotrebu IKT-a još lakše integriramo u nastavničke prakse i učionice? Kako zajedno možemo popularizirali znanost i povećati interes učenika za tzv. STEM područje (prirodoslovno, tehničko, informatičko i matematičko područje)?“

Prijavite se putem online obrasca do petka, 1. srpnja 2016. godine, na ovoj adresi i prikupite nova znanja, motive i ideje! Posebno napominjemo da je važno upisati točnu e-mail adresu jer će navedena adresa služiti za obavijest o dolasku na radionicu. Za sve koji ipak neće biti u mogućnosti sudjelovati, osigurali smo prijenos uživo, koji će se moći pratiti putem ove poveznice.

Napominjemo da će sudionici radionice dobiti potvrde o sudjelovanju na radionici. Nažalost, nismo u mogućnosti izdati potvrde za one koji će radionicu pratiti putem prijenosa.

Inspiring Science Education (ISE) projekt sufinancira Europska Unija iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Sadržaj ove web stranice stajalište je autora. Europska Unija ne odgovara za sadržaj i upotrebu istog.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: helpdesk@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju