preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 1. 2006. 00:00 | RSS

Suradnja CARNeta i Svjetske banke kroz projekt GDLN

Potpisivanjem ugovora o suradnji Network Agreement 2005. godine, CARNet je postao sastavni dio GDLN organizacije (Global Development Learning Network).

Potpisivanjem ugovora o suradnji Network Agreement 2005. godine, CARNet je postao sastavni dio GDLN organizacije (Global Development Learning Network), podružnice Svjetske banke za obrazovanje i razvoj te se obvezao da će unutar svojih organizacijskih i tehničkih mogućnosti aktivno pratiti njihove programe. Do sada su provedene sljedeće radnje: • izvršeno je testiranje mogućnosti prijenosa i kompatibilnosti CN i Internet2 mreže, koje se pokazalo izrazito uspješnim; • organizirana su i u Hrvatskoj prenošena dva tečaja: The Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation i The Pension Administration Course (ukupno oko 30 videokonferencija i nekoliko stotina korisnika); • aktivno prihvaćen Activity Management System, online sistem upravljanja projektima; • dogovoreno sudjelovanje u nekoliko novih programa i vođenje još jednog programa – Land Administration in SEE: Improving Service Delivery. CARNet se trenutačno sve aktivnije uključuje u rad GDLN-a te radi na realizaciji novog regionalnog projekta koji bi pružio telekomunikacijske kapacitete nizu regionalnih GDLN centara (Mostar, Sarajevo, Tuzla i Banja Luka).

Također, CARNet pregovara o spajanju CARNet mreže na američku Internet2 mrežu, znanstvenoistraživačku mreža SAD-a i Kanade, pandan paneuropskoj GEANT mreži, čime bi CARNet ostvario neovisnu povezanost s dvije najveće svjetske znanstveno-istraživačke mreže. Cilj je ovih projekata prijenos obrazovnih i nekomercijalnih sadržaja i programa koje Svjetska banka besplatno organizira za sve zainteresirane građane RH, prvenstveno akademske, ali i one profesionalnih i strukovnih usmjerenja, kao i predstavnike tijela državne uprave. Više o samoj organizaciji možete saznati na mrežnim stranicama http://www.gdln.org/.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju