preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 27. 1. 2006. 00:00 | RSS

Suradnja CARNeta , riječkog Sveučilišta i Sveučilišta u Bologni

CARNet će u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Sveučilištem u Bologni prezentirati poslijediplomski studij "Održivi razvoj poljoprivrednih i ruralnih područja jadransko-jonskog bazena (Valorizacija tipičnih prehrambenih proizvoda)" pokrenut na Sveučilištu u Bologni.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža  - CARNet u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Sveučilištem u Bologni prezentirati će  poslijediplomski studij «Održivi razvoj poljoprivrednih i ruralnih područja jadransko-jonskog bazena (Valorizacija tipičnih prehrambenih proizvoda)» pokrenut na Sveučilištu u Bologni u sklopu projekta UniAdrion, a prezentacija će se održati 3. veljače u 12 sati u prostorima CARNetovog čvorišta u Rijeci.

UniAdrion je «mreža sveučilišta» nastala u svrhu permanentnog povezivanja sveučilišta i istraživačkih centara s jadransko-jonskog područja. Mreža sveučilišta nastala je u sklopu Jadransko-jonske inicijative utemeljene na međunarodnoj konferenciji «Kultura kao most – suradnja među sveučilištima jadransko-jonskog područja» održanoj 2000. godine u Ravenni (Italija).

UniAdrion promovira suradnju među sveučilištima i istraživačkim centrima uglavnom putem ostvarenja edukacijskih inicijativa poput stručnih usavršavanja, poslijediplomskih studija i istraživačkih projekata. Njihova didaktička struktura je mješovita, što znači da uključuje izmjenjivanje seminara ili ljetnih škola održanih uživo, i modula koji se održavaju putem Interneta.

Osim studija «Održivi razvoj poljoprivrednih i ruralnih područja jadransko-jonskog bazena (Valorizacija tipičnih prehrambenih proizvoda)», projekt UniAdrion tijekom 2006. godine planira pokrenuti još šest poslijediplomskih studija prilagođenih potrebama jadransko-jonskog područja.

Više informacija o ponuđenim poslijediplomskim studijima možete saznati na www.uniadrion.net.

Danijela Grizelj
Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet
Tel.: 091 145 01 96
 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju