preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 2. 2006. 00:00 | RSS

Mobile CARNet - bežični Internet za studentski džep

CARNet i Vipnet razvili novu uslugu namijenjenu studentima i akademskoj zajednici

CARNet i Vipnet predstavili su zajednički projekt za sve studente i članove akademske zajednice 'Mobile CARNet powered by Vip' na današnjoj konferenciji za novinare. Mobile CARNet promocija kao jedinstvena usluga u Hrvatskoj uključuje za sve korisnike CARNeta 50 posto nižu mjesečnu naknadu za Vipnetove podatkovne tarifne modele. Tarifni model Mobile Broadband 128 koji uključuje 128 MB prometa tako mjesečno stoji samo 45,50 kuna, a Mobile Broadband 512 sa 512 MB uključenog prometa stoji samo 95,50 kuna mjesečno. Uz mobilni pristup CARNetovoj mreži i Internetu, za prvih 1000 korisnika koji potpišu pretplatnički ugovor na 12 mjeseci za neki od Mobile Broadband tarifnih modela, uz Mobile CARNet promociju Vipnet nudi i Vodafone Mobile Connect UMTS karticu ili EDGE USB modem za samo 0,91 kn.

Studenti i ostali članovi akademske zajednice (fakulteti, profesori, zaposleni u akademskim institucijama...) tako imaju priliku koristiti najmoderniju tehnologiju mobilnog pristupa internetu putem 3G mreže, iznio je, između ostaloga, na konferenciji za novinare ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić. Vipnet pokriva 90 posto populacije EDGE i 33 posto populacije UMTS tehnologijom. - Vipnet kao inovator i tvrtka koja donosi nove tehnologije u Hrvatsku želi da te tehnologije budu dostupne svima, što omogućava i partnerstvo s CARNetom. Svjesni smo da većina studenata ne studira u svom rodnom gradu i da im je kućni budžet mali.

Upravo zato smo odlučili s CARNetom kao partnerom studentima ponuditi EDGE i UMTS tehnologiju po posebnim cijenama. Vjerujem da ćemo time studentima približiti najnovije komunikacijske tehnologije, ali i svim ostalim poslovnim korisnicima koji su ujedno članovi CARNeta jer imaju jednake mogućnosti za korištenje promocije Mobile CARNet powered by Vip - istaknuo je Alen Ranilović, direktor marketinga za poslovne korisnike. VMC-UMTS kartica za prijenosna računala omogućava najbrži mobilni prijenos podataka 3G mrežom (do 384 kbit/s). EDGE USB modem namijenjen je stolnim i prijenosnim računalima, a zahvaljujući USB sučelju proces spajanja EDGE USB modema i računala jednostavan je i lako izvediv. Brzine prijenosa podataka putem EDGE mreže su do 220 kbit/s. Svi Mobile CARNet powered by Vip korisnici koji potpišu ugovor do 1. svibnja ove godine imaju i dodatnu mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri, u kojoj mogu osvojiti prijenosna računala i druge vrijedne nagrade. Sve informacije o ponudi dostupne su na web adresama http://mobile.carnet.hr i http://www.vipnet.hr, kao i na info telefonu 0800 CARNet (227638) ili pozivom Vipnetovoj Službi za korisnike na 091 77 00.

Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet Tel.: 091 145 01 96


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju