preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 27. 2. 2006. 00:00 | RSS

Svečano predstavljanje paketa za multimedijsko e-učenje fizike

Institut za fiziku i CARNet, u ponedjeljak, 27. veljače, medijski su prezentirali pet nedavno dovršenih edukativnih i popularno-znanstvenih multimedijskih projekata.

Prezentirani projekti ostvareni su u suradnji Multimedijalnog centra Instituta za fiziku (MMCIF) i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet. Posebno je predstavljen i Multimedijalni centar Instituta za fiziku, koji je opremljen zahvaljujući CARNetu. Pet prezentiranih projekata uključuje popularno-znanstveni film "Sfere unutar sfera" tri interaktivna multimedijalna programska paketa iz područja magnetizma, spektroskopije i lasera, te projekt internetskog mikroskopa.

Financijska sredstva za opremanje i rad multimedijalnog centra i ostvarenje svih pet projekata, u iznosu od milijun kuna, osigurala je Hrvatska akademska i istraživačka mreža, CARNet. "Ostvareni projekti prototip su znanstveno-popularnih i obrazovnih sadržaja izrađeni korištenjem računalne multimedije. Njihov značaj utoliko je i veći što se izravno uklapaju u projekt obrazovanja putem interneta kojega nedavno pokrenulo Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa", istaknuo je ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić. Institut za fiziku kroz ove projekte pokazuje kako se Hrvatska već danas može uključiti u izradu obrazovnih standarda i sadržaja za 21 stoljeće. Na ovim je projektima je sudjelovalo tridesetak znanstvenika, studenata i vanjskih suradnika. Rezultati projekata će biti dostupni javnosti preko portala multimedijalnog centra Instituta za fiziku s adresom http://multimedia.ifs.hr/.

Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju