preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 3. 2006. 00:00 | RSS

Novi e-learning stručnjaci završili E-learning akademiju

U petak, 3. ožujka 2006. godine će se u prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet održati završna radionica (Closing Session) za polaznike programa E-learning Tutoring i E-learning Course Design CARNetove E-learning akademije, koji su s nastavom krenuli u ožujku 2005. godine.

Ovim će događajem Hrvatska dobiti nove školovane e-learning stručnjake koji će usvojena znanja moći primijeniti u svojim sredinama. Polaznici programa E-learning Tutoring kroz program stječu specifična znanja i vještine potrebne za uspješno komuniciranje s udaljenim polaznicima te za poticanje njihove interakcije i pružanje adekvatne pomoći polaznicima u online obrazovnom okruženju. Program E-learning Course Design je namijenjen budućim autorima online edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti u online okružju te tehničkom i drugom osoblju koje osigurava podršku.

Po završetku programa polaznici će, kroz usvojena znanja o dizajnu i izradi nastavnih materijala, biti osposobljeni za sudjelovanje u planiranju i uspostavljanju e-learninga u vlastitoj sredini. U okviru E-learning akademije se, osim programa E-learning Tutoring i E learning Course Design, održava i program E-learning Management, sva tri razvijena u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Kanade. Svaki od programa traje jednu akademsku godinu, odnosno dva semestra, i najvećim se dijelom odvija putem Interneta. Prvi se semestar sastoji od tri kolegija, ista za polaznike svih programa, dok se drugi semestar sastoji se od kolegija koji se bave temama specifičnim za svaki od programa. Završna radionica je posljednji od tri susreta uživo tijekom jednogodišnje nastave, nakon koje će, na svečanoj dodjeli, polaznicima koji su uspješno završili programe biti uručeni certifikati. Završeni polaznici ovime će se pridružiti svojim kolegama koji su u srpnju 2005. završili program E-learning Management, čime je Hrvatska dobila prve školovane elearning menadžere. Više informacija o E-learning akademiji možete pronaći na adresi http://www.carnet.hr/ela ili putem e-mail adrese ela@carnet.hr.

Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju