preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 6. 2006. 00:00 | RSS

Treća generacija školovanih e-learning stručnjaka

U petak, 30. lipnja 2006. godine u prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet će se održati završna radionica i svečana dodjela certifikata za polaznike treće generacije programa E-learning Management, Tutoring i Course Design CARNetove E-learning akademije.

Time će Hrvatska biti bogatija za još 32 nova e-learning stručnjaka školovana za kvalitetnu primjenu e-learninga u svojoj sredini. Nastava koja je započela u listopadu 2005. godine po prvi se put izvodi na hrvatskom jeziku, a polaznici će na završnoj radionici imati priliku raspravljati o ključnim pitanjima e-learninga, predstaviti svoje radove te se upoznati s mogućnostima daljnje suradnje kroz ELA Alumni.

Po završetku nastave polaznici programa E-learning Tutoring stječu specifična znanja i vještine potrebne za uspješno komuniciranje s udaljenim polaznicima, poticanje njihove interakcije te pružanje adekvatne pomoći u samostalnom radu. Polaznici programa E-learning Course Design bit će osposobljeni za sudjelovanje u planiranju i uspostavljanju e-learninga u vlastitoj sredini, kroz dizajn i izradu nastavnih materijala u suradnji s predmetnim stručnjacima, dok će polaznici programa E-learning Management usvojiti vještine i znanja potrebna za učinkovitu implementaciju e-learninga u hrvatske obrazovne programe.

Sva tri programa E-learning akademije razvijena su u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Kanade, a završna radionica je posljednji od tri susreta polaznika uživo tijekom jednogodišnje nastave, koja se većinu vremena odvija putem Interneta. Sponzor ovogodišnje generacije polaznika je Microsoft, koji sponzorira dio troškova za grupu nastavnika iz srednjih i osnovnih škola. Na taj način Microsoft se priključio akciji educiranja nastavnika na području primjene ICT-a u obrazovanju. Više informacija o E-learning akademiji možete pronaći na adresi http://www.carnet.hr/ela ili putem e-mail adrese ela@carnet.hr. Kontakt: Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet tel: 6165616


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju