preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 19. 4. 2017. 14:57 | RSS

Realizirani strukturirani tečajevi u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNetovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a“

U okviru programa Erasmus +, Ključne aktivnosti 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet provodi projekt „Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNetovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a“, od lipnja 2016. godine do svibnja 2018. godine. Cilj ovog projekta je osnažiti kapacitete djelatnika CARNeta, koji su kroz projekt sudjelovali na dva strukturirana tečaja i jednom stručnom posjetu, a u planu je još jedan stručni posjet organizaciji relevantnoj za projektne aktivnosti. U nastavku donosimo prenosimo iskustva s realiziranih strukturiranih tečajeva, “Consulting and development of teams and groups” i “ICT and free Web Tools in Education: Another way to Teach and to Learn”.

Consulting and development of teams and groups

Tečaj pod nazivom “Consulting and development of teams and groups”, koji se održao od 6. do 10. veljače 2017. godine u Kopenhagenu u Danskoj polaznicima je pružio teorijska i praktična znanja o uspostavljanju dijaloga unutar timova i grupa te metodama i alatima za upravljanje konfliktima. Tečaj je održan u organizaciji konzultantske tvrtke In-Dialogue koja se dugi niz godina bavi komunikacijskim i organizacijskim aspektima razvoja pojedinaca, vođa, konzultanata, timova, organizacija ali i same zajednice.

 

ICT and free Web Tools in Education: Another way to Teach and to Learn

Tečaj pod nazivom “ICT and free Web Tools in Education: Another way to Teach and to Learn” održao se od 6. do 10. travnja 2017. godine u portugalskom gradu Almada pod vodstvom organizacije “Agrupamento de Escolas Emídio Navarro” sastavljene od dvije ustanove, „Teachers Training Center of Almada – ALMADAFORMA“ i srednje škole „Emidio Navarro“.

Tečaju je prisustvovalo 20 sudionika iz različitih dijelova Europe među kojima je bio najveći broj nastavnika.

Glavni dio tečaja odnosio se na obradu brojnih web 2.0 alata, ali se u okviru tečaja održao posjet učionici budućnosti, predstavljanje djelovanja škole domaćina tečaja te je putem video veze predstavljen primjer dobre prakse korištenja IKT-a u finskoj školi.

Tijekom tečaja korištene su različite metode rada, od grupnog rada za izradu projektnih zadataka, individualnog rada za stjecanje praktičnih znanja u korištenju web 2.0 alata do frontalnog izlaganja o multimediji i metodama podizanja razine motivacije za učenje. Web 2.0 alati predstavljeni na tečaju besplatni su i primjenjivi u različitim aktivnostima - nastavnim, organizacijskim, diseminacijskim pa će preporuke za njihovo korištenje biti objavljene na CARNetovom portalu e-Laboratorij(portal za predstavljanje alata, sustava i aplikacija za uporabu na području e-učenja).
 

 

Pohađanje navedenih strukturiranih tečajeva uvelike je doprinijelo da CARNetovi djelatnici steknu potrebne kompetencije, usavrše strani jezik, upoznaju kulture drugih zemalja te se povežu i dijele svoja iskustva sa stručnjacima iz drugih zemalja.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: helpdesk@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju