preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 12. 2006. 00:00 | RSS

Potpredsjednica Hrvatskog sabora dr.sc. Vesna Pusić posjetila CARNet

Potpredsjednica Hrvatskog sabora dr.sc. Vesna Pusić posjetila je 7. prosinca 2006. Hrvatsku akademsku i istraživačku mrežu - CARNet, gdje se sastala s ravnateljem CARNeta Zvonimirom Stanićem i djelatnicima CARNeta.

U razgovoru s djelatnicima CARNeta dr. Pusić istaknula je da nove tehnologije i njihova primjena u društvu znanja pokazuju da je upravo obrazovanje i znanost ključni temelj svakog društva. Potpredsjednica Hrvatskog sabora istaknula je i da bi većina znanja i tehnologija koje koristi CARNet kao institucija trebala biti primijenjena kao informatičko znanje i u odlučivanju državne uprave. Kao potpredsjednica Sabora dr.Pusić obećala je pomoć CARNetu kao ustanovi kako bi se mogućnosti koje pruža Hrvatska akademska i istraživačka mreža implementirale i na razinu države, te jednostavnije i brže primijenile u akademskom i obrazovnom sustavu.

"Ono što CARNet radi preduvjet je kvalitetnog i na znanju utemeljenog funkcioniranja, ne samo akademske zajednice, već i cjelokupne Hrvatske", poručila je potpredsjednica Sabora zaključivši da obrazovanje i znanje trebaju biti prioritet i ključni segment svakog društva.

Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet, Kontakt: 091 145 01 96


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju