preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 11. 2018. 10:07 | RSS

Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu

U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

Riječ je o događanju na kojem se svi zainteresirani mogu informirati o novim izdanjima knjiga za djecu i mladež. Ovom će prilikom biti predstavljen CARNET-ov portal eLektire pokrenut 2009. godine na inicijativu Ministarstva znanosti i obrazovanja i u suradnji s Bulaja nakladom.

Portal eLektire već punih devet godina učenicima osnovnih i srednjih škola omogućuje jednostavan, brz i praktičan pristup školskoj lektiri. U kolovozu ove godine u okviru projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" na portalu je objavljeno i 40 novih e-lektira, dok su 32 postojeće obogaćene dodatnim sadržajima.

Dodatni sadržaji doprinose razumijevanju lektirnog djela te učenike motiviraju i potiču na interakciju i usvajanje znanja. Posebno vrijedi izdvojiti bilješke o piscu i djelu koje pored opisa života autora donose i prikaz djela u povijesno-umjetničkom kontekstu, rječnike manje poznatih termina, žargona i dijalektalizama. Uz to, izrađeni su multimedijalni sadržaji (audio i video mamci) kojima je cilj potaknuti učenike na čitanje cjelovitih lektirnih djela te aktivnosti za učenike koji žele znati i naučiti više.  e-Lektire su dostupne i u Brailleovom digitalnom formatu, kao i u zvučnom obliku te su tako prilagođene učenicima s teškoćama. 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju