preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 6. 2. 2007. 00:00 | RSS

Četvrti Dan sigurnijeg Interneta

Pan-europska mreža Insafe 6. veljače pod pokroviteljstvom Viviane Reding, europske povjerenice za Informacijsko društvo i medije, obilježava četvrti Dan sigurnijeg Internet.

U obilježavanje ovog dana kroz niz međunarodnih, nacionalnih i lokalnih događanja uključilo se više od 120 organizacija u 43 zemlje diljem svijeta, od kojih neke, poput Koreje, Tajvana, Paname i Turske, sudjeluju po prvi put. I ove je godine glavno događanje blogaton (http://blog.eun.org/SID2007), blog koji se sadržajem nadopunjava tijekom 24 sata i koji, pod naslovom "Prelaženje granca" ("Crossing Borders"), intenzivno propituje prava i odgovornosti korisnika na Internetu.

Gospođa Reding je rano jutros u Briselu započela njegovo kreiranje objavljivanjem prvog posta, koje se potom nastavilo dodavanjem postova brojnih sudionika diljem svijeta, od Novog Zelanda, Australije i Azije, preko Bliskog istoka i Europe do Južne Amerike, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. Ovogodišnji blogaton posvećen je projektima koje su provele brojne škole na teme netiquette, ePrivatnost te snaga slika, a u njegovo se kreiranje, kao i prošle godine, uključio i CARNet, koji je objavio post o sigurnosti djece na Internetu, o čemu se raspravljalo i na 8. CARNetovoj korisničkoj konfernciji. Insafe je dio Programa za sigurniji Internet Europske unije, organiziran kao mreža nacionalnih centara za sigurnost računalnih mreža, čiji je primarni cilj promicanje pozitivnog i etički ispravnog korištenje online informacija i komunikacijskih tehnologija. Više informacija o ovoj mreži i današnjem događanju možete pronaći na http://www.saferinternet.org.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju