preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 6. 2007. 00:00 | RSS

Završava nastava četvrte generacije CARNetove E-learning akademije

U petak, 29. lipnja 2007. godine, završnom radionicom i svečanom dodjelom certifikata završit će nastava za polaznike četvrte generacije CARNetove E-learning akademije, čime će hrvatska obrazovna zajednica postati bogatija za 67 e-learning stručnjaka.

Radionica se održava u prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, a označit će završetak obrazovnih programa, __E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design__. Kroz ove se dvosemestralne programe polaznici školuju za implementaciju e-learninga u obrazovnim ustanovama, kvalitetnu primjenu e-learninga u poučavanju u online okruženju, te dizajn i izradu obrazovnih materijala prilagođenih online upotrebi. Programe E-learning akademije do sada je završilo ukupno 148 polaznika. Sva tri programa razvijena su u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Kanade, a završna radionica je posljednji od tri susreta polaznika uživo tijekom jednogodišnje nastave, koja se većinu vremena odvija putem Interneta. Nastava koja je započela u listopadu 2006. godine po drugi se puta održavala na hrvatskom jeziku, a među polaznicima je bilo čak 35 nastavnika iz osnovnih i srednjih škola, koji će stečena znanja moći primijeniti za modernizaciju nastave u hrvatskim školama. Na završnoj će radionici polaznici imati priliku raspravljati o ključnim pitanjima e-learninga kroz grupni rad na konkretnim projektima te se upoznati s mogućnostima daljnje suradnje kroz ELA Alumni.

Polaznicima će čestitati i ravnatelj CARNeta, gospodin Zvonimir Stanić i gospodin Darko Jureković, predstavnik Microsofta Hrvatska. Microsoft već drugu godinu za redom sponzorira dio troškova za polaznike E-learning akademije koji su nastavnici iz srednjih i osnovnih škola. Na taj način Microsoft se priključio akciji educiranja nastavnika na području primjene ICT-a u obrazovanju. Više informacija o E-learning akademiji možete pronaći na adresi http://www.carnet.hr/ela ili putem e-mail adrese ela@carnet.hr. Danijela Grizelj Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju