preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 2. 2008. 00:00 | RSS

Prijelazna radionica E-learning akademije

Prijelaznom radionicom, koja će se 3. i 4. ožujka 2008. godine održati u CARNetovim prostorijama na SRCU, započet će drugi semestar CARNetove E-learning akademije, jednogodišnjeg obrazovnog programa za korištenje tehnologije u obrazovanju.

Od jeseni 2004. godine kada je program započeo, E-learning akademiju je završilo više od 140 polaznika iz više od 60 mjesta i gradova Hrvatske, a svake godine se povećava i broj polaznika iz regije.

Na tri smjera E-learning akademije polaznici se mogu obrazovati za e-learning menadžere, course designere ili e-learning tutore.

Dvodnevna prijelazna radionica jedna je od tri radionice koje se održavaju uživo, dok većinu nastave E-learning akademije polaznici pohađaju online. Ove je godine upisano 65 novih polaznika iz više od 20 gradova diljem Hrvatske, a u nastavu Akademije uključeni su i polaznici iz regije. Za upisane polaznike na programe ove godine, prijelazna radionica je prilika je da se po drugi se puta susretnu sa svojim kolegama “iz klupe”, ponove znanja stečena u prvom semestru i upoznaju se s novim tutorima koji će ih voditi kroz drugi semestar. Polaznici će kroz specijalizirane sadržaje imati prilike saznati i što ih očekuje u drugom semestru te se, nakon zajedničkog uvodnog semestra, početi baviti temama specifičnima za uloge koju su odabrali – od teorije projektnog menadžmenta, preko mnoštva e-learning alata koji stoje na raspolaganju budućim course designerima do vještina vođenja online nastave.

Od zanimljivih događanja valja izdvojiti radionicu "Komunikacijske vještine u e-obrazovanju" pod vodstvom doc. dr. sc. Gorana Bubaša te upoznavanje s E-learning laboratorijem - skupom resursa i alata razvijenih specijalno za E-learning akademiju koji obuhvaća alate poput sustava za upravljanje učenjem (LMS), alata za ocjenjivanje, alata za izradu konceptualnih mapa, wikija, bloga, alata društvenog umrežavanja i označavanja i mnogih drugih. Treba spomenuti i zanimljivu radionicu o Moodleu koja će se pod vodstvom Jasmina Klindžića baviti izradom materijala u tom besplatnom open source sustavu za upravljanje učenjem kojim se koristi veliki broj akademskih zajednica širom svijeta.

Saznajte više na stranicama E-learning akademije.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju