preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 4. 2008. 00:00 | RSS

NetRidersi: elita domaćih mrežnih tehnologija

U sklopu globalne inicijative za tržišta u nastajanju, Cisco Networking Academy u suradnji s CARNetom organizirali su natjecanje u mrežnim vještinama pod nazivom „NetRiders Hrvatska“.

Natjecanje je namijenjeno studentima Cisco akademija iz Hrvatske, a sraz u mrežnim tehnologijama, koji je održan u prostorijama CARNeta, pokazao je da domaće ICT tržište krije velike ljudske potencijale. Ove godina tvrtka Cisco odlučila je na globalnoj razini organizirati natjecanje polaznika Networking akademija. Ideja je da svaka zemlja organizira zasebno natjecanje, a tri najbolja sudionika plasirat će se na međunarodnu završnicu natjecanja „NetRiders Challenge“ koje će se održati u srpnju.

Pet najboljih sudionika internacionalnog natjecanja dobit će plaćeno studijsko putovanje u SAD s uključenim posjetom u središnjicu Cisca, u trajanju od sedam dana. Osim studenata Cisco akademija natjecanju su bili nazočni i instruktori te voditelji akademija, koji su tom prilikom primili diplome za završene Cisco instruktorske tečajeve. „Cisco nastoji svim polaznicima osigurati tehnološki napredne uvjete za rad i usavršavanje u području mrežnih tehnologija. Možemo biti ponosi na danas prikazane rezultate u dizajniranju, izgradnji i održavanju računalnih mreža“, istaknuo je Denis Stanarević, Account Manager u tvrtki Cisco Hrvatska.

Odmjeravajući znanje u teoretskom dijelu s područja CCNA kurikuluma, izradi, testiranju kablova te konfiguriranju, dvadesetak sudionika iz cijele Hrvatske pokazalo je svoje vještine, a pobjednici su za trud nagrađeni besplatnim CCNP školovanjem i vrijednim knjigama koje će im pomoći u pripremi za certifikacijski ispit. Utješne nagrade svim sudionicima podijelio je Branko Radojević, voditelj regionalne Cisco akademije pri CARnetu, koji je tom prilikom rekao: „Svake godine nastojimo ponuditi nešto novo u programima i edukaciji, u suradnji s tvrtkom Cisco predstaviti tehnološke inovacije te svim polaznicima NetAkademije omogućiti visoko kvalitetnu edukaciju. Ove godine odlučili smo provjeriti jesmo li u tome uspješni.“ Na natjecanju je sudjelovalo sedam akademija: Tehničko veleučilište iz Pule, Tehnička škola „Ruđer Bošković“ iz Zagreba, Učilište Algebra iz Zagreba, Elektrotehnička škola Zagreb, Edunet Zagreb, Fakultet elektronike, strojarstva i brodogradnje Split te Tehničko veleučilište u Zagrebu.

Cisco NetAkademija – Cisco networking academy Uočivši potrebu u zajednici za obrazovanjem mladih mrežnih stručnjaka, tvrtka Cisco je u preko 160 zemalja širom svijeta osnovala više od 9000 Cisco mrežnih akademija (Cisco Networking Academies). Trenutno u svijetu Cisco akademije mrežnih tehnologija pohađa preko 465 tisuća polaznika. Njihov je zadatak poučiti studente dizajniranju, izgradnji i održavanju računalnih mreža. Cisco se brine za organizaciju i opremanje tečaja koji uključuju programe od osnovnih do naprednih koncepata kreiranja mreže (od kabliranja do pravila i strategija programiranja) Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet prva je ovlaštena regionalna Cisco akademija u Hrvatskoj. Regionalna akademija pruža potpunu podršku lokalnim akademijama kojih u Hrvatskoj ima 18. Do sada je na hrvatskim akademijama diplomiralo preko 1000 studenata, a trenutno ih je preko 1500 uključeno u program. O tvrtki Cisco Tvrtka Cisco (NASDAQ: CISCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco moguće je pronaći na internet stranici http://www.cisco.com/hr. Najnovije vijesti moguće je pronaći na stranici http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju