preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 30. 1. 2003. 00:00 | RSS

Soba s pogledom

Edupoint je 29. siječnja 2003. za studente 4. godine Filozofskog fakulteta u Rijeci organizirao prezentaciju o sobnim videokonferencijama. Prezentacija je putem videkonferencijske veze održana s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

"Soba s pogledom" vizualizirani je naziv prezentacije o sobnim videokonferencijama u obrazovanju koju je 29. siječnja 2003. za studente 4. godine Filozofskog fakulteta u Rijeci organizirao Edupoint. Prezentaciju je s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu vodio Zlatko Jelačić, voditelj CARNetovog tima za istraživanje i razvoj, dok su je studenti pratili u nedavno otvorenoj telekonferencijskoj sobi na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Ove dvije lokacije bile su spojene putem videokonferencijske veze.

Prezentacija je održana na inicijativu dr.sc. Nataše Hoić-Božić, asistentice na Filozofskom fakultetu u Rijeci koja vodi kolegij Metodika nastave informatike u okviru kojeg studenti slušaju i o korištenju računalne tehnologije u obrazovanju te o učenju na daljinu. Ovom videokonferencijski održanom prezentacijom, omogućilo se studentima da se o korištenju videokonferencijske tehnologije upoznaju ne samo teorijski već i u živo naglasila je dr.sc.Hoić-Božić dodavši da su tu najbolji primjer CARNetove videokonferencije. Dr.sc. Hoić-Božić također smatra da je prezentacija studentima bila jako korisna s obzirom da je bila namijenjena budućim profesorima matematike i informatike koji do sada nisu imali prilike vidjeti ovu vrstu tehnologije.

Dodatne informacije o ovom događanju pronađite na adresi: http://edupoint.carnet.hr/ , a želite li nešto više saznati kada i kako koristiti videokonferencije, otiđite na jedan od Edupointovih tečajeva o komunikaciji putem Interneta. Više: http://edupoint.carnet.hr/tecajevi/popis.htm#2.

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju