preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 5. 2008. 00:00 | RSS

CARNet i Iskon ponudili zajednički paket usluga

CARNet i Iskon potpisali su ugovor o međusobnoj suradnji na temelju kojeg djelatnici, suradnici, studenti i učenici CARNetovih ustanova članica u Hrvatskoj od danas mogu koristiti poseban paket usluga koji uključuje brzi pristup Internetu te povoljnije telefoniranje.

Paket usluga pod nazivom DUO.CARNet omogućuje za 1,00 kn mjesečno neograničeno surfanje - flat ADSL, brzinom do 5Mbps/512 Kbps, uz mogućnost korištenja bežičnog pristupa putem WLAN modema kojeg korisnici dobivaju unutar paketa. Cijena priključka iznosi 1,00 kn, a mjesečna naknada za korištenje paketa je 99,00 kn. Osim brzog pristupa Internetu korisnicima se omogućuje povoljnije telefoniranje uz zadržavanje postojeće telefonske linije i broja, a za troškove korištenja primat će samo jedan mjesečni račun od Iskona. Svi korisnici novog paketa DUO.CARNet kao dar dobrodošlice od Iskona dobivaju ruksak.

"Jedan od temelja za društvo temeljeno na znanju u kojem je računalo idealan alat za učenje je i infrastruktura koju CARNet s partnerima gradi godinama. Nakon što smo Internet doveli na fakultete, institute, knjižnice i škole važno nam je za naše korisnike osigurati pristup našim resursima i od kuće po povoljnim uvjetima, jer Internet postaje svakodnevno mjesto učenja, susreta i zabave. Zato nam je drago da našim uslugama kao što su Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla , E-knjižnica, Online baze znanja, Videokonferencije, Školska učilica, portal Skole.hr i ostalim CARNetovim uslugama sada naši i Iskonovi korisnici mogu koristiti po povoljnijim uvjetima", ističe ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić.

Internet je odavno postao neizbježan u procesu obrazovanja koji uz to omogućuje zabavu te brzu i neograničenu komunikaciju. Internet nam omogućuje da uspješno možemo odgovarati i na izazove koji se svakodnevno stavljaju pred nas. Zato mi je drago, da Iskon, zajedno s CARNetom, može ponuditi usluge bez kojih je nemoguće zamisliti naš svakodnevni rad i život." istaknuo je Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

Novi paket usluga DUO@CARNet mogu aktivirati svi korisnici CARNeta koji imaju korisničko ime i lozinku u sustavu AAI@EduHr. Oni koji još uvijek nemaju svoje korisničko ime i lozinku mogu ih zatražiti kod CARNetovih administratora u instituciji kojoj pripadaju.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju