preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 6. 2008. 00:00 | RSS

Mega videokonferencija - prezentacija rada aplikacije za narudžbu besplatnih udžbenika

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa - MZOŠ i Agencija za odgoj i obrazovanje - AZOO, 16. lipnja 2008. od 10:00 do 12:00 sati, organizirali su prezentaciju vezanu za upoznavanje odgojno-obrazovnih djelatnika s aplikacijom za provedbu projekta besplatnih udžbenika.

Prezentacija je imala za cilj upoznati odgojno-obrazovne djelatnike s aplikacijom za narudžbu besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola i I. i II. razreda srednjih škola. Sama prezentacija, održana uz tehničku podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, održana je istovremeno za sve osnovne i srednje škole putem videokonferencije u dvadeset videokonferencijskih dvorana (TCR dvorane za udaljeno učenje) u dvanaest gradova širom Hrvatske (Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Gospić, Rijeka, Varaždin, Slavonski Brod, Požega, Osijek, Pula i Šibenik). Za CARNet ovo predstavlja veliki tehnički uspjeh budući da ja na ovoj video konferenciji sudjelovao rekordan broj sudionika i rekordan broj uključenih TCR učionica za udaljenu nastavu, koje je opremio CARNet, uz pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

U javnoj raspravi po završetku predstavljanja aplikacije, na kojoj je po procjenama sudjelovalo oko 2000 nastavnika osnovnih i srednjih škola, ravnatelj Agencija za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, ravnatelj Uprave za informatiku i tehnologije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Zoran Paldi, te predstavnik tvrtke KING Ict Robert Bilandžija su odgovarali na organizacijska i tehnička pitanja vezana za narudžbu besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola i I. i II. razreda srednjih škola. Snimka videokonferencijskog događanja je dostupna na CARNet MoD portalu na linku: http://mod.carnet.hr

Danijela Grizelj

Voditeljica Ureda za odnose s javnošću


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju