preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 8. 7. 2008. 00:00 | RSS

CARNet dobio Comenius EduMedia 2008 nagradu

CARNet je dobio Pečat Comenius EduMedia 2008 za online tečaj "Logo – online učenje programiranja". CARNet je koordinirao izradu tečaja čije su autorice Lidija Kralj i Gordana Sokol.

U organizaciji Gesellschaft für Pädagogik und Information - GPI u Berlinu, 20.6.2008. godine, 13. puta održana je dodjela nagrada sudionicima europskog natječaja za didaktičke multimedijalne proizvode i materijale Comenius EduMedia Awards. Ove je godine na natječaju sudjelovalo oko 190 sudionika iz 12 europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Češke, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Slovenije i Švicarske.

CARNet je na natječaj kandidirao online tečaj "Logo – online učenje programiranja". Tečaj je prema odluci međunarodnog žirija osvojio Pečat Comenius EduMedia 2008 kojim se potvrđuje njegova kvaliteta i to u kategoriji primjene informacijskih tehnologija u obrazovanju. CARNet je ovime dobio pravo primijeniti logotip Pečat Comenius EduMedia na nagrađenome tečaju.

Tečaj autorica Lidije Kralj i Gordane Sokol izrađen je u organizaciji CARNeta, a namijenjen je učenicima osnovnih škola. Tečaj je tijekom prošlog polugodišta koristilo oko 170 učenika u 8 škola u cijeloj Hrvatskoj u sklopu pilot projekta, a sljedeće školske godine tečaj će biti na raspolaganju učenicima i učiteljima u sklopu Nacionalnog portala za udaljeno učenje "Nikola Tesla".

Oglednoj verziji nagrađenog tečaja "Logo – online učenje programiranja" moguće je pristupiti na adresi http://webct.os.carnet.hr uz pomoć korisničkog imena gost3 i zaporke gost3.

Među nagrađenima na ovogodišnjem natječaju su i sljedeće organizacije i pojedinci iz Hrvatske: tvrtka Cognita d.o.o. za proizvod Cognita eLearner® LMS, Antonija Horvatek za Materijale za učenje matematike u osnovnoj školi, kao i Kartelo/Graditeljska, obrtnička i grafička škola u Splitu za Kartelo LMS-PLE Booklive ASP.NET.

Više o natječaju možete pročitati na stranicama www.gpi-online.de gdje je objavljen popis svih nagrađenih institucija i pojedinaca.
 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju