preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 11. 9. 2008. 00:00 | RSS

Portal o državnoj maturi - Tour de Matour

CARNet je na http://drzavnamatura.skole.hr objavio Portal o državnoj maturi, uspostavljen u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Portal je zamišljen kao središnje mjesto informiranja učenika, nastavnika i svih zainteresiranih o državnoj maturi.

Ovaj portal na jednostavan način opisuje što je državna matura, zašto je važna i kako se provodi, a učenici na njemu mogu pronaći sve informacije i novosti o obveznim i izbornim predmetima, nacionalnim ispitima, ispitnim katalozima, pravilima polaganja mature te svemu što je potrebno za pripremu i uspješno polaganje državne mature. Učenicima koji će nakon mature nastavljati školovanje na raspolaganju su sve informacije o odnosu državne mature i studija, popisi studija te opisi i pravila studiranja u Hrvatskoj. Posebno za nastavnike prezentirani su i tekstovi o vrednovanju obrazovanja kao i primjeri obrazovnih sustava iz Europe i svijeta. Kako bi se učenici što bolje upoznali s državnom maturom putem biciklističke utrke pod nazivom Tour de Matour vizualno je predočen put do uspješno položene državne mature.

Rutom koja uključuje start (početak srednje škole), napredovanje u utrci (učenje i samoprocjena znanja), kontrolne točke (nacionalni ispiti), mjesta zaustavljanja (info pult, komunikacija i pomoć) te cilj (uspješno položena matura) objašnjene su sve važne informacije i pravila u svezi s polaganjem državne mature. Ovaj web dio je Portala za škole na http://www.skole.hr, koji donosi informacije o hrvatskom školstvu te mnoštvo korisnih i zanimljivih tekstova za učenike, nastavnike, roditelje i škole. Svima uključenima u obrazovni proces pripremljen je i forum u sklopu Portala za škole, s posebnim dijelom za državnu maturu. Forum omogućuje komunikaciju, suradnju i razmjenu iskustava između učenika i nastavnika. Sve o državnoj maturi pročitajte i pratite na http://drzavnamatura.skole.hr.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju