preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 1. 10. 2008. 00:00 | RSS

Počinje još jedna generacija CARNetove E-learning akademije

Orijentacijska radionica koja će se održati 2. i 3. listopada 2008., označit će početak 6. generacije programa CARNetove E-learning akademije.

Tri programa E-learning akademije ove su godine upisala 72 polaznika, uglavnom iz akademskog i školskog sektora. U skladu s CARNetovim nastojanjem da u svoje usluge uključi i srednje i osnovne škole te tako doprinese informatizaciji školstva, nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj su, putem javnog natječaja, dodijeljene 24 stipendije za pohađanje E-learning akademije.

Natječaj za stipendirano pohađanje E-learning akademije CARNet raspisuje već četvrtu godinu za redom, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za odgoj i obrazovanje. Na taj je način do sada obrazovano 79 nastavnika. Dio troškova stipendiranih nastavnika sponzorira i Microsoft, koji tako sudjeluje u educiranju nastavnika za primjenu ICT-a u obrazovanju. E-learning akademija sastoji se od tri jednogodišnja programa - E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design, koji se bave područjima specifičnim za primjenu informatičko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju. Nastava programa se najvećim dijelom odvija online uz tri radionice uživo, jedna od kojih je i Orijentacijska radionica. Zahvaljujući održavanju nastave putem Interneta, koja polaznicima omogućava da u nastavnim aktivnostima sudjeluju od kuće ili s radnog mjesta, te u vrijeme koje njima odgovara, na programima E-learning akademije su od 2004. godine sudjelovali polaznici iz preko 60 hrvatskih gradova i mjesta, ali i iz regije.

Programe Akademije do sada su završila 202 polaznika iz akademskog, školskog, komercijalnog i nevladinog sektora. Više informacija o E-learning akademiji možete pronaći na adresi http://www.carnet.hr/ela ili zatražiti putem e-mail adrese ela@carnet.hr.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju